PUBLICITAT

Que la festa sigui total

  • El River rep el Gandia en un ambient d'homenatge a l'equip actual i al de fa 20 anys que va pujar a l'ACB
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els jugadors del BC River Andorra escolten les instruccions de Xavi Luque, segon entrenador, en l'entrenament d'ahir al matí al Poliesportiu. Foto: ÀLEX LARA

Avui és el dia més esperat dels últims anys pel BC River Andorra. No hi ha dubte. La frenètica activitat als despatxos de les últimes setmanes donaran el seu fruit aquest vespre, quan al Poliesportiu d'Andorra es faci l'homenatge de l'afició i l'entitat als seus jugadors que l'han donat el bitllet per ser l'any vinent a la LEB Or, i també el record corresponent a tota la plantilla, cos tècnic i directius que van ser protagonistes del mític ascens de l'equip a la Lliga ACB el 14 d'abril de 1992, just avui vint anys després. El convidat de pedra serà el Gandia Bàsquet, que s'hi juga el descens –és últim–, però les coses de l'esport són així, que la festa va per barris.

Ahir en l'entrenament matinal, un mite del bàsquet i exjugador del BC Andorra, Ray Smith, va visitar els actuals jugadors, alguns dels quals eren nens quan ell ja era una estrella. L'expivot, elevat a la categoria d'extraterrestre per l'actual entrenador del conjunt andorrà, Joan Peñarroya –«sempre que parlo de la primera passa més ràpida en un pivot, parlo d'ell», va dir ahir–, es retrobarà amb companys que fa dues dècades que gairebé no veu. La il·lusió que han mostrat tots els antics jugadors per ser avui al festival preparat pel club ha retroalimentat encara més totes les iniciatives, que tindran el punt àlgid també amb el reconeixement públic que rebrà Jordi Clua, l'exdelegat del primer equip d'aquella època i fins l'any passat, quan va deixar el seu lloc a «mister ascensos» Txetu Bermudo –adjectivació made in Peñarroya–, que avui estarà en la banda dels veterans, com marca de la casa d'aquell ascens a ACB. «El millor tirador va ser ‘Matraco'», hi va afegir Peñarroya ahir en roda de premsa, en referència a un Josep Maria Margall que també hi serà a la zona de celebrities, amb Carles Farfán –pare d'Albert, ara en el primer equip– Ayuso, Sergi López, Rodri... La festa pot ser un escàndol.

ELS HORARIS / La programació de la festa, segons el club, és la següent: A les 17.20, RTVA emetrà el partit de l'ascens a l'ACB entre el BC Andorra i el Cáceres. Després de vibrar amb aquell record, ja a les 19.00 el pavelló Poliesportiu serà obert per recordar novament aquesta gesta, amb pantalles per seguir el duel, i amb premis als primers 500 aficionats –entrada per al cine d'Illa Carlemany–, però també sortejos d'una equipació signada per tots els jugadors de l'actual equip, i quatre pilotes de bàsquet. A les 20.00, el partit contra el Gandia Bàsquet, i durant i sobretot després, els homenatges previstos, el cor en un puny i l'emoció per tot arreu.

GUANYAR AL GANDIA BÀSQUET / Que avui sigui «un gran dia», segons Peñarroya, passa per derrotar el Gandia Bàsquet. «Farem el que hem fet durant tota la temporada: respectar el rival i competir», va afirmar el tècnic. És un missatge de prudència d'avantmatx semblant al del base Fede Bavosi: «És un dia molt especial per tots nosaltres, per tot, però la festa ha de començar a partir de les deu de la nit». Això, en realitat, ho farà el primer equip, perquè la resta té prou feina en assistir al Poliesportiu amb la intenció de ser una mena d'esponja i absorbir totes les emocions que s'hi viuran. Peñarroya assumeix que l'equip ha tardat aquesta setmana en arrencar per preparar el duel d'avui, però es mostra convençut de què l'equip «competirà», amb la intenció que la festa sigui total.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT