PUBLICITAT

Els clients de la fibra òptica creixen el 68% en sis mesos

  • Andorra Telecom supera els 8.400 abonats en aquesta modalitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Instal.lació de la fibra òptica.

L'accés a Internet a través de la xarxa de fibra òptica s'ha incrementat el 68% durant el primer semestre de l'any. Així ho posen de manifest les darreres dades oficials analitzades per Andorra Telecom, on s'estima que s'ha passat de 5.039 clients, a 31 de desembre de l'any passat, a tenir-ne un total de 8.465 a final del mes de juny.

Aquesta xifra va en detriment de la utilització de la tecnologia ADSL, que en el que va de 2010 ha caigut 15 punts i mig. I és que si a final de 2009 hi havia 17.902 clients amb ADSL, a 30 de juny de 2010 aquesta xifra havia quedat reduïda a 15.114. Aquest fet posa de manifest dos aspectes: d'una banda, que part dels clients han fet una migració de la tecnologia ADSL cap a la fibra òptica i, en segon lloc, que moltes llars que fins ara no disposaven de xarxa estan contractant ara serveis d'Internet d'alta velocitat.

Si s'observen les dades dels dar- rers 12 mesos, el salt de la línia de coure (ADSL) a la fibra òptica encara resulta més evident. Mentre que els clients d'ADSL han descendit el 23%, els usuaris de fibra òptica han crescut un 320% en l'últim any. Així, si en el primer cas s'ha passat de 19.691 línies contractades a les 15.114 mencionades anteriorment, en el cas dels clients de fibra òptica la xifra s'ha triplicat i s'ha passat, en un any, de 2.008 clients actius a 8.465.

Tot i que la xifra de clients dels paquets d'Internet via ADSL encara resulta molt superior a la dels clients de fibra òptica, s'estima que, abans de final d'any, hi haurà més llars al Principat amb fibra òptica que amb línia de coure tradicional. Val a dir que, a data 31 de juny, el volum total de clients amb serveis de banda ampla era de 23.579: el 64,5% corresponen a clients de l'ADSL i la resta, el 35,5 %, a clients de fibra òptica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT