PUBLICITAT

Els funcionaris de Canillo, receptius a la plataforma sindical comunal

  • La pròxima convocatòria tindrà lloc a Ordino la setmana vinent
  • Al setembre s'anunciarà la suma total d'afiliats al nou ens de treballadors
IRENE CASASAYAS
CANILLO

Periodic
Membres de la nova plataforma informen els funcionaris de Canillo, ahir. Foto: TONY LARA

Els funcionaris de Canillo que es van aplegar ahir davant del comú a la convocatòria de captació d'afiliats per a la plataforma sindical comunal es van mostrar "receptius i interessats" en el nou ens, segons va indicar Cristian Asensio, president del sindicat que representa els treballadors d'Andorra la Vella (Sitca) i un dels principals impulsors de la iniciativa.

Tot i ser una "mala època pel període vacances", l'organització de la nova plataforma va titllar de "satisfactòria" l'afluència a la trobada, per bé que alguns dels funcionaris de la corporació canillenca se sumaran en els pròxims dies als ja 650 treballadors que formen part de la iniciativa.

Cal recordar que fins a 2.000 treballadors, distribuïts en les set corporacions del país, poden afegir-se a aquest organisme, que pretén defensar els interessos dels funcionaris comunals partint de la reivindicació d'igualtat de drets entre tots ells.

La primera convocatòria va tenir lloc a la capital, la segona a Encamp i la tercera a Sant Julià de Lòria. La pròxima està prevista a Ordino la setmana vinent. Segons va explicar Asensio, "la nostra actuació serà bàsica en el cas de Canillo, Ordino i la Massana, ja que en aquestes corporacions no s'han constituït sindicats de treballadors".

En el procés de captació per integrar funcionaris de diferents par- ròquies a l'entitat es reparteix un pamflet reivindicatiu que recull la filosofia i motius de creació de la plataforma sindical. El document diu: "Vistes les circumstàncies actuals, cal un diàleg real, obert i transparent, amb la participació dels treballadors, per millorar l'Administració comunal".

Una de les principals reivindicacions efectuades per la plataforma de funcionaris era la de tenir representació en la taula de treball que s'ha constituït per a la reforma de la Llei de la Funció Pública. De fet, el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, va posar-se en contacte amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, per tal d'exposar-li aquesta opció. El cap de l'Executiu va respondre-li que la seva participació no era adequada perquè l'actual revisió que s'està duent a terme se centra en una primera instància en l'Administració general.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT