PUBLICITAT

Acaba la temporada amb triomf de Gutiérrez a l'eslàlom FIS

  • Esteve i Vidosa igualen en la 2a plaça, lloc que ocupa també Carmina Pallàs per darrera de ?Mimi'
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mireia Gutiérrez, durant l'eslàlom d'ahir a la pista Esparver de Grandvalira on va aconseguir la victòria Foto: LLORENÇ GIOL

La temporada ha acabat per als esquiadors de la Federació Andorrana d'Esquí. Ahir es va disputar l'última competició, un eslàlom FIS a la pista Esparver de Grandvalira, amb victòria en categoria femenina per a Mireia Gutiérrez, i amb ella altres tres andorrans en el podi. En dones, Carmina Pallàs va ser segona, mentre que en homes Roger Vidosa i Kevin Esteve van aconseguir els dos el mateix temps en el segon calaix, just per sota del català Xavier Salarich.

«L'organització de les curses ha estat més que positiva tenint en compte les condicions de meteorologia que hem tingut», va dir ahir el director tècnic de la FAE, Carles Visa, que va destacar la presència de corredors i corredores «d'Espanya, França i Itàlia fonamentalment». Pel que fa a l'anàlisi d'aquest final de campanya, Visa va manifestar: «Han estat bones curses, qui més qui menys ha aprofitat per rebaixar punts. Ara aquell que ha aconseguit els objectius, bé, i aquell que no ja decidirem què farem». El treball de la FAE passa ara per comprovar l'evolució dels seus esquiadors durant aquesta temporada 2011-2012 que ahir es va donar per finalitzada.

GUTIÉRREZ, SENSE RIVAL EN ESLÀLOM / Mireia Gutiérrez va dominar sense problemes l'eslàlom, que va vèncer gràcies a dues mànegues en què cap de les participants se li va acostar. Al final, 1min 44,25s i 44,77 punts FIS que no suposen cap millora per a l'andorrana en la disciplina, però sí un resultat que la fa acabar amb bones sensacions la temporada. Segona va ser Carmina Pallàs, que tampoc no va tenir rival per agafar aquesta posició, tot i que la sueca Louise Wedin va ser tercera. La jove andorrana va marcar 71,92 punts FIS amb un temps de 1min 48,89s, pels 1min 50,41s de la sueca. De la resta d'andorranes, Sara Raméntol, Patrícia Santacreu, Carla Planas, Júlia Viladomat i Anais Mora no van finalitzar la primera mànega.

En categoria masculina, Esteve i Vidosa van calcar la seva actuació global amb el mateix temps (1 min 41,74s) i els 38,26 punts FIS que no els fa millorar en la disciplina. Vidosa va repetir idèntiques baixades en la primera i en la segona mànega, amb 50,87s, respectivament, mentre que el que va condemnar a Esteve a no millorar va ser la primera mànega, amb 51,64s, que va ser de 50,10s en la segona. El següent andorrà en la classificació va ser Nil Ruiz, 5è amb 1min 42,26s i 41,42 punts FIS.

Pel que fa als altres esquiadors de la FAE, Àxel Esteve va ser 10è amb 51,27 punts FIS, idèntica actuació que Marc Oliveras, i Josh Alayrach, 13è amb 53,40. Robert Solsona va finalitzar 21è; Matías Vargas, 28è; Marc Vieitez, 32è; mentre que no van acabat Guillem Casal, Nil Esteve, Xavier Salvadores, Jan Missé, Gabriel Barios i Joan Verdú.

Així mateix, la presència andorrana va ser més àmplia: David Rous va acabar 35è, mentre que Marc Berges va ser 38è, Albert Tomé 42è, i Elies Comas 43è.

COURRIEU, QUART A FRANÇA / El jove Kevin Courrieu va ser ahir novament quart als Campionats de França d'infants II, en aquest cas en gegant després de fer-ho en eslàlom els dies anteriors. Així, també ha estat quart en supercombinada. La cita, a Val d'Isère, ha suposat una reivindicació per al jove esquiador andorrà de Tecnificació, que ha estat acompanyat per la també andorrana Sissi Hinterreitner, que ahir va ser en l'eslàlom 36a, mentre que no va poder puntuar en la supercombinada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT