PUBLICITAT

El PS presenta la proposició de llei per congelar les comissions dels pagaments amb targeta

  • L'objectiu és que les comissions es congelin durant un període de dos anys i se situïn al nivell dels valors del 31 de desembre de 2011
12042012_ps
El president del PS, Víctor Naudi, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, durant la roda de premsa setmanal del partit. Foto: ANA / M.C.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha informat que aquest dijous al migdia han presentat al registre del Consell General la proposició de llei de suspensió de l'actualització o revisió a l'alça de les comissions bancàries per a pagaments realitzats amb targetes de crèdit. El PS persegueix amb aquesta iniciativa que les comissions es congelin durant un període de dos anys i se situïn al nivell dels valors del 31 de desembre de 2011.

El líder del grup parlamentari socialdemòcrata ha manifestat que la decisió dels bancs d'acotar les comissions als pagaments superiors als 30 euros ja deixa veure una 'tàcita acceptació que s'havien equivocat' i que han fet una marxa enrere 'bastant esperpèntica'.

Bartumeu ha afirmat que la iniciativa entrada al Consell aquest dijous està inspirada en l'article de la Constitució que permet a les institucions intervenir en l'activitat econòmica i que diu que l'Estat pot intervenir per orientar i controlar l'activitat econòmica. Es pren també com a referència la congelació dels arrendaments de finques urbanes per a l'exercici 2012 per determinar els dos anys d'aplicació de la mesura i situar els valors en els registres del 31 de desembre de 2011.

A més, el cap de l'oposició també ha recordat que les taxes que es cobren a les targetes de crèdit internacionals han passat de 0,90 a 1,20 euros i, amb aquesta proposta, hauria de tornar al primer import.

Respecte a la intenció del Govern de desenvolupar una llei de la competència, Bartumeu ha assenyalat que es faria realitat 'd'aquí a molts mesos o un parell d'anys' i ha criticat que els demòcrates han descobert ara que hi havia 'un càrtel bancari que prenia decisions', quan fa anys que funciona d'aquesta manera i no se n'havien queixat mai. Amb tot, ha assegurat que si són 'tan valents' de fer una llei antimonopoli els donaran suport però primer cal resoldre el problema de les comissions.

També s'han posicionat el president del grup parlamentari, Jaume Bartumeu, i el del Partit Socialdemòcrata, Víctor Naudi, respecte a les declaracions del cap de Govern, Toni Martí, a ATV on es lamentava de no poder fer un pacte d'estat en la reforma de la CASS. Bartumeu ha declarat que els pactes es fan 'seient en una taula i amb un temari obert' i no posant els onze punts aprovats pel Consell de Ministres per davant. Naudi ha afegit que el PS va estendre la mà per fer un gran pacte però van ser els demòcrates qui es van anar distanciant dels continguts i dilatant la negociació.

El president del PS ha opinat també sobre la voluntat de Martí de legislar el dret a vaga i ha parlat de millorar les lleis sindicals. Amb tot, però, ha lamentat que hi havia una feina prèvia feta a la que alguns dels actuals membres del Consell van posar traves. Naudi ha assegurat que si aquesta proposta no avança 'en un breu espai de temps' seran els socialdemòcrates qui portaran la iniciativa.

Víctor Naudi ha fet una valoració positiva de la rúbrica del conveni de no doble imposició signat amb França, però ha criticat que s'hagi perdut un temps 'preciós' perquè 'els que ara se'n vanaglorien ho van bloquejar en el seu moment'.

Per últim, Naudi ha fet al·lusió a l'increment del preu del transport escolar, un fet que, segons els socialdemòcrates, demostra que el Govern 'penalitza als de sempre' i evidencia que està cedint als lobbys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT