PUBLICITAT

Masegosa: "El Tobotronc ha passat totes les revisions"

  • L'informe pericial encarregat pels pares d'una nena accidentada a l'atracció assenyalaria algunes deficiències de seguretat en el giny

tobotronc_tonylara

El Tobotronc. Foto: TONY LARA
El director general de Naturlàndia, Ricardo Masegosa, ha sortit al pas de l'informe pericial encarregat pels pares d'una nena accidentada al Tobotronc i que assenyalaria algunes deficiències de seguretat en el giny. Masegosa ha tornat a insistir que el Tobotronc ha passat totes les revisions pertinents i té els papers en ordre, i ha declinat fer cap més declaració tenint en compte que el tema està en mans dels advocats. L'informe pericial està avalat per una acta notarial d'una notària andorrana que constata algunes de les deficiències exposades en el document.

La família de la menor accidentada al Tobotronc el passat mes d'agost ha fet públic un informe pericial en el que es posarien de relleu algunes deficiències en les mesures de seguretat del giny. L'estudi conclou que no hi ha cap botó de seguretat per aturar l'atracció en cas d'accident, tot i reconèixer que si es deixen d'accionar les palanques, la vagoneta s'atura. En aquest cas, però, el pèrit indica que cap sistema impedeix que la vagoneta de darrera pugui xocar amb una que eventualment s'aturi a mig trajecte.

L'informe alerta que res no impedeix que es posin les mans sobre els rails, tot i que hi hagi cartells que n'alerten del perill. Així mateix, posa de relleu que una coberta al trineu que impedís treure els peus hagués evitat un accident com el que va patir la menor. D'altra banda, el document indica que no hi ha una vigilància permanent de tot el que passa durant el recorregut i en el cas de la menor, recorda que l'accident no va ser detectat i que va ser un passatger d'una altra vagoneta qui va pujar a la de l'accidentada i la va conduir fins al final del recorregut. Finalment, el pèrit també alerta que no es controla l'alçada a l'entrada de l'atracció.

Per tot plegat, la família de la nena accidentada ha anunciat que interposarà una demanda civil després de no haver arribat a un acord amb Naturlàndia. A més, han posat en marxa un bloc en el que volen recollir els casos d'altra gent que hagi patit accidents al giny lauredià per intentar que s'augmentin les mesures de seguretat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT