PUBLICITAT

Augmenta el nombre de persones que busquen feina

  • El Servei d'Ocupació tanca el mes de març amb 855 inscrits, un 3,5% més que al febrer

12042012-ocupacio

Imatge d'el Servei d'Ocupació. Foto: EL PERIÒDIC
El Servei d'Ocupació ha tancat el mes de març amb 1.055 persones inscrites, de les quals 855 estan en recerca de feina. Aquesta xifra suposa un augment del 3,5% respecte al mes anterior, quan hi havia 834 persones en recerca d'un lloc de treball. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística, que també ha posat de relleu un increment dels beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària, que han passat dels 94 del mes de febrer als 104 registrats al març.

El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació s'ha situat al març en 1.055, dels quals 855 busquen feina i els 200 restants volen millorar la seva situació laboral. Estadística assenyala que el nombre de demandants en recerca continua sent molt elevat amb una tendència anyal positiva del 36,2%. Igualment, el nombre persones que volen millorar la seva situació laboral continua evolucionant positivament, encara que amb menor mesura amb un 16,4% de tendència anyal. Pel que fa al nombre d'ofertes, les dades mostren que s'han incrementat a causa de la implantació, pel mes de febrer, del Programa de treball temporal. En total, s’han ofert 207 llocs de treball (167 al febrer 2012), i d’aquests, 42 corresponen al Programa de treball temporal.

Les dades posen de relleu que de les 855 persones en recerca d’un lloc de treball nou, el 20,6% buscaven feines de serveis, restauració, protecció i venedors, el 19,9% feines no qualificades i el 18,8% feines en la construcció. De la seva banda, de les 200 persones en demanda d’una millora laboral, un 21,5% corresponen a feines de serveis, restauració, protecció i venedors, un 21% a empleats administratius, i un 16,5% a feines no qualificades. Pel que fa a les ofertes de treball, de les 207, el 29,5% són per ocupacions dels serveis, hoteleria i comerç, el 18,4% per feines no qualificades i el 14,5% per la construcció.

Estadística assenyala que les persones en recerca d’un lloc de treball es concentren en el tram de 40-59 anys en un 45,5%. Pels demandants en millora d’una situació laboral se situen entre els 26 i 39 anys. Segons les dades, la majoria dels demandants d’alta al Servei d’Ocupació (86%) estan en recerca d’ocupació i desocupats des de fa menys de sis mesos. En relació a les persones que volen millorar la seva situació laboral, el 44,5% ja tenen un contracte de treball fix i el 51% un contracte de treball temporal o discontinu o de temporada.

Pel que fa al gènere, mentre que la quantitat de dones i d’homes en millora de situació laboral és similar, en la recerca de lloc de treball es produeix una inversió important de proporcions (el 66,4% són homes). Per nacionalitat, els espanyols són els que porten més temps de residència amb el 63,3%, de deu anys o més. Aquesta proporció pels portuguesos arriba ara, a gairebé la meitat, amb el 49,8%. Pel grup d’altres nacionalitats la proporció de demandants amb deu anys o més de residència puja al 38%.

Pel que fa a la prestació econòmica per desocupació involuntària, s'ha registrat un augment de deu persones al mes de març. De les 104 persones que se'n beneficien, 37 són dones i 67 són homes. La franja d'edat que registra un major nombre d'inscrits és la que va dels 40 als 59 anys, amb un 60% del total. Per nacionalitats, són els espanyols, seguits de prop per la comunitat portuguesa, els que registren el major nombre de beneficiaris.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT