PUBLICITAT

Ctrasa i el Govern negocien una «solució pactada»

  • Les demandes impulsades per l'Executiu encara estan a la Batllia
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Camp conversa amb alguns dels ponents del Congrés, ahir Foto: ANA / M.T.

El litigi entre els socis privats del Centre de Tractament de Residus (Ctrasa) i el Govern, encara es troba a la Batllia, segons va assegurar ahir el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp. Això sí, la voluntat és que en surti el més aviat possible. Les dues parts es troben en negociacions per assolir una «solució pactada», i posar punt i final a una controvèrsia judicial que es remunta a la construcció de la instal·lació.

El ministre va reconèixer que es tracta d'un «tema complicat», i que l'actual tasca de l'Executiu es basa en convèncer als accionistes que es pot solucionar el conflicte. Per aquest motiu també està intervenint en les negociacions el ministeri de Finances.

Els contractes segueixen aturats / A causa de la demanda judicial els contractes amb les dues empreses, l'espanyola Cespa i la francesa Novergie, havien quedat aturats, i per tant també les retribucions. El ministre va assegurar ahir que això es manté parat tenint en compte que la demanda no ha estat retirada.

Les paraules de Camp responen a les acusacions efectuades dimarts pel president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, en què criticava que el Govern hagués aturat el procés judicial iniciat durant el seu mandat. Segons Bartumeu, les retribucions aturades no es poden recuperar si es posa punt i final al litigi.

Segons el líder socialdemòcrata, el problema entre les dues parts va sorgir perquè el Govern liberal «va retribuir generosament la participació d'empreses amigues» en la construcció del Centre de Tractament i de Residus, i com que els socis estrangers es van queixar, es va decidir pagar-los «fent veure que estaven prestant uns serveis». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT