PUBLICITAT

Establert a 14.763 euros el llindar d'ingressos per ser becat

  • El termini per presentar la sol·licitud al Govern s'acaba el proper 31 de maig
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els infants esperen a entrar a l'escola el primer dia de l'actual curs Foto: TONY LARA

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) publicava ahir la convocatòria d'ajuts a l'estudi per al curs vinent, destinats a alumnes de maternal, primera i segona ensenyança, batxillerat i formació professional de qualsevol sistema educatiu impartit en centres públics a Andorra; aquells que cursin programes de formació professional i de batxillerat a distància; als de segona ensenyança, formació professional i batxillerat fora del territori nacional perquè no s'imparteixen en al país; i a alumnes amb necessitats educatives especials. En l'edicte s'estableix que per poder optar a una beca cal que els ingressos siguin iguals o inferiors als 14.763 euros anuals per membre equivalent. Això és, els ingressos totals de la família dividits pel coeficient d'equivalència, en el qual el primer adult compta com a u, la resta d'adults com a 0,7 i els infants menors de 15 anys sumen 0,5. Les sol·licituds es poden presentar fins el 31 de maig vinent.

Per beneficiar-se de la totalitat de l'import de les beques sol·licitades, cal que la diferència entre el llindar fix –14.763 euros– i l'ingrés per membre equivalent sigui igual o major a l'import dels ajuts demanats. Si aquesta diferència és inferior a l'import de la beca sol·licitada, s'atorgarà el corresponent a la diferència entre el llindar fix i l'ingrés per membre equivalent.

A més del nivell d'ingressos, el Govern tindrà en compte altres criteris a l'hora de resoldre l'adjudicació d'ajuts a l'estudi, com són els béns patrimonials de la família i que al final dels estudis s'obtingui un títol amb validesa acadèmica reconegut a Andorra.

Hi ha la possibilitat de demanar diferents beques: per material escolar –amb imports diferents segons el nivell–, pel transport, pel menjador, per fer front a la matrícula, per al desplaçament i la manutenció o la residència. A més, també s'especifiquen els ajuts amb caràcter extraordinari, com és la beca d'esquí extraescolar.

CRÈDITS D'ESTUDI / En el mateix edicte es publica la convocatòria per demanar un crèdit d'estudi per als alumnes de formació professional. L'import estàndard que s'atorga és de 15.000 euros anuals, amb condicions avantatjoses. Per al seu atorgament es tenen en compte els mèrits acadèmics i cal matricular-se de totes les assignatures del curs i superar-ne com a mínim el 80%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT