PUBLICITAT

El FC Andorra convoca eleccions per al pròxim 12 de juliol

  • De la junta actual, amb la il·lusió «baixa», segons Puig, ningú no es presentarà com a candidat a la presidència
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Emili Puig anuncia, ahir a la seu del club, la convocatòria d'eleccions a la nova junta directiva Foto: ÀLEX LARA

El FC Andorra canviarà d'aires el pròxim 12 de juliol, data establerta per la junta directiva actual –o el que queda d'ella– per a la celebració de les eleccions. Així, el grup que mana en l'actualitat donarà el relleu a aquells que vulguin apostar per un club que agafaran amb un dèficit de 62.000 euros, tot i que s'espera que al finalitzar aquesta temporada els comptes estiguin «el més equilibrats possibles», segons va informar ahir el gerent de l'entitat, Emili Puig, que va anunciar que la il·lusió de l'actual junta és «baixa», i va assegurar que cap dels seus membres serà candidat a la presidència, tot i que no va descartar que alguns puguin tornar a formar part d'una renovada junta directiva.

En la temporada 2010-2011 el deute va ser de 62.000 euros –aquí entren els famosos 50.000 euros que el Govern va establir que no li pertanyien al club–, mentre que en les dues campanyes anteriors la despesa estava neta. «Les dues primeres temporades del mandat van ser complicades, però amb les dificultats normals de portar la gestió d'un club. Econòmicament i esportivament els resultats van ser positius», va dir ahir Puig en roda de premsa, que hi va afegir: «Vam agafar el club amb il·lusió, però aquesta il·lusió ha minvat des que van tenir la famosa polèmica dels 50.000 euros que continuem pensant que ens pertanyien, perquè des de llavors que el club ha passat d'estar sanejat al dèficit».

CANDIDATURES, FINS A CINC DIES ABANS / La convocatòria oficial d'eleccions es farà pública, segons marquen els estatuts del club, un mes abans de les eleccions, això és el 12 de juny. Així mateix, les possibles candidatures que es vulguin presentar tenen fins a cinc dies abans de les eleccions per fer-ho efectiu. En tot cas, si només hi hagués una candidatura, com va ser el cas de l'actual junta directiva ara fa quatre anys, es designaria aquesta com a elegida sense haver de celebrar els comicis.

¿HI HA CANDIDATS? / De candidats, les travesses començaran ara, però segons Emili Puig «ja fa mesos que es parla amb gent que ha demanat per la situació del club». L'entitat compta amb uns 300 socis, tot i haver notat «una rebaixa l'últim any», i l'actual junta «confia» en què hi haurà presidenciables. En tot cas, dels actuals dirigents amb tota seguretat ningú no es presentarà, i Puig, que ha estat el cap visible del club els quatre anys, amb la presidència de Rubén Ponce i després sense ella, ahir va deixar clares les seves intencions: «Sóc un professional del club, però a dia d'avui descarto ser president». L'actual junta la formen el president en funcions François Moliné i els vocals Jacob González, Toni Puig, Pablo Banegas, Carles Mumbardó, i Emili Puig com a gerent.

L'ETERN PROBLEMA DE FINANCIACIÓ / Puig va fer ahir al·lusions als problemes de financiació de les entitats esportives andorranes. Va ser clar: «El futur de l'esport andorrà no passa per augmentar la subvenció a un club, sinó que cal modificar el marc legislatiu del món de l'esport». Segons Puig, no se solucionarà res «fins que no es modifiqui la llei de l'esport que diu que l'esport andorrà és amateur i sense ànim de lucre, fins que no es contempli poder fer Societats Anònimes Esportives, fins que no s'aprovi la llei del mecenatge i fins que les empreses no tinguin incentius fiscals». «El país», va afirmar amb rotunditat Puig, no està encaminat a tenir esport d'alt nivell».

Segons un informe intern del club andorrà, l'entitat ha tingut un impacte mediàtic des de l'1 de setembre fins el 29 de febrer de 300.000 euros, el que fa preguntar-se a Puig «si no tenim dret a demanar un suport major», en referència a una possible implicació de la marca Andorra –Andorra Turisme– en les competicions estrangeres de clubs, tant de futbol, com futbol sala, com d'altres clubs com el CV Andorra o el mateix BC Andorra. «A dia d'avui, no hi ha cap patrocini tancat per la pròxima temporada», va avisar Puig.

NOMÉS FALTEN JONA I CABINHO / El club ha arribat a un acord amb la plantilla de futbol sala per reduir-se un 40% el que se'ls hi devia de la temporada passada, com a conseqüència de la pèrdua dels 50.000 euros que el Govern els hi va negar. Només falten per signar Cabinho i Jona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT