PUBLICITAT

Cap petició per importar residus

  • Andorra encara no ha rebut cap petició per importar residus des que es va signar el conveni amb Espanya

10042012_cetrasa

Centre de Tractament de Residus. Foto: ANA
Andorra encara no ha rebut cap petició per importar residus des que es va signar el conveni amb Espanya. Així es posa de relleu en la resposta del Govern a la pregunta del grup parlamentari socialdemòcrata en la que es demanava, entre altres qüestions, quan estava previst començar a importar residus. La resposta publicada aquest dimecres al Butlletí del Consell General deixa clar que no s'ha rebut cap petició oficial tot i la voluntat expressada pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, de traslladar residus de les comarques veïnes cap a Andorra. Aquesta decisió, però, està pendent d'un acord amb el govern català.

Els socialdemòcrates també volien saber quina és la quantitat prevista de residus per incinerar provinents d'Espanya. En aquest sentit, el Govern ha assenyalat que dependrà de les necessitats de les comarques veïnes i ha recordat que el centre hauria de valoritzar com a mínim 45.000 tones de residus l'any, mentre que al 2011 se'n van valoritzar 36.557.

Pel que fa a l'augment d'emissions atmosfèriques que podrien comportar l'increment de residus incinerats, el Govern assenyala que el centre disposa dels elements necessaris per complir els nivells d'emissions. De fet, l'Executiu explica que el fet que el centre funcioni per sota del seu rendiment òptim pot provocar un increment de les emissions atmosfèriques, un risc que es reduiria amb l'augment de residus a incinerar. De tota manera, la resposta del Govern precisa que des de l'entrada en funcionament del centre, no s'han ultrapassat els nivells permesos per la normativa andorrana i l'europea.

Respecte al trasllat de les cendres a territori espanyol, el Govern ha explicat que sigui quin sigui el seu destí final, es continuaran traslladant en les mateixes condicions de seguretat com fins ara, que es traslladen a França.

D'altra banda, el Butlletí del Consell també ha publicat aquest dimecres el criteri desfavorable del Govern a la proposició de llei de modificació de la Llei de tinença i protecció dels animals presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata. El Govern considera que el text que van presentar des de l'Executiu ja recull el contingut de la proposició i el completa amb altres continguts.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT