PUBLICITAT

L'Andorra Ultra Trail 2012 va camí de superar els 1.500 participants

  • A falta de tres mesos s'han superat els 800 inscrits i sembla que la Ronda dels Cims arribarà al límit establert
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La sortida de la Ronda dels Cims, tant de la de relleus com l'individual, el 15 de juliol de l'any passat al centre del poble d'Ordino Foto: ÀLEX LARA

Un any més l'Andorra Ultra Trail Vallnord s'està superant. L'edició del 2012, la quarta, va camí de trencar la barrera dels 1.500 participants, xifra que suposaria un increment del 250% respecte de la primera –en tan sols quatre anys de vida– i de més de 250 respecte de l'any passat. Ara per ara, a falta de poc menys de tres mesos perquè comenci la gran cita –es farà del 5 al 8 de juliol–, hi han 820 corredors apuntats.

La prova estrella, la salvatge Ronda dels Cims de 170 quilòmetres i 13.000 metres de desnivell, sembla que arribarà al límit establert per l'organització ja que hi han 200 inscripcions de les 300 que es permeten de màxim; el Trail (35 km.), amb 178, també va camí d'arribar al llistó, fixat en 400 i la Ultra Mític (112 km.) es mou per les 250, prop del 35% del màxim permès. En el cas de la cursa nova, la Celestrail (83 km.) de moment no acaba de trobar tants adeptes ja que només s'hi han apuntat 160 tot i que està tenint més ganxo que la ja suprimida Iniciàtic, la qual va tenir l'any passat 147 participants; i per últim la Solidaritrail acumula 23 inscrits tot i que es tracta d'una cursa de curta distància (10 km.) per a la qual la gent s'apunta a última hora. «Cada dia neixen més curses i els corredors tenen més on triar. La competència és forta a cada costat de les nostres fronteres i tot i així seguim creixent, cosa que demostra la fidelitat dels que fan l'Ultra Trail i l'interès per Andorra dels que mai no l'han fet», va assegurar ahir Valérie Lafleur.

El motiu del ritme frenètic d'inscripcions es deu, a banda de la magnífica tasca organitzativa de Cims Màgics catalogada per més del 60% dels corredors, a l'enorme publicitat que s'està fent. L'Ultra Trail està tenint més presència que mai a internet mitjançant banners, publireportatges i notícies als portals internacionals més potents del món de les curses de muntanyes, a més de muntar estands en altres curses de renom en les quals fan difusió de vídeos i ofereixen informació sobre les curses.

AUGMENT DE CORREDORS DE NIVELL / L'Ultra Trail Vallnord continua creixent en quantitat, però també en qualitat. Miguel Heras, defensor del títol en la Ronda dels Cims, té previst repetir –si es troba bé després de la Western States, que es farà el 23 de juny– i aquest estiu tindrà una competència més dura amb altres corredors de nivell com Ulrich Calmbach –de l'equip Salomon alemany–, Òscar Pérez, Salvador Calvo o Xesc Terés i en la categoria femenina hi hauran atletes de prestigi com ara Nerea Martínez, Judit Casas i Karine Sanson. En l'Ultra mític hi han noms com Bruno Bairelles, Antoine Guillon i Teresa Forn; en la Celestrail Julien Jorro i Virginie Govignon; i en el Trail destaca Nicolas Darmaillacq.

Aquest llarg llistat de corredors d'elit estaran entre els més ràpids però l'organització també ha pensat en els amateurs i per això ha ampliat les barreres horàries perquè hi hagi més gent que pugui arribar a la meta sense ser fora de temps Així doncs el límit en la Ronda estarà en 60 hores –¡dos dies i mig!–, 41 en l'Ultra, 24 en el Celestrail i 11 en el Trail. També s'han fet petites variacions respecte de l'any passat en els recorreguts, tot i que segons l'organització «gairebé no afectaran ni en els desnivells ni en les distàncies».

ENORME INJECCIÓ ECONÒMICA / En l'edició del 2011, dels 1.251 inscrits 800 eren estrangers, es van produir més de 6.000 pernoctacions –sense comptar els dies previs– i segons les enquestes als corredors i les estadístiques del Ministeri de Turisme l'impacte econòmic es va superar el milió d'euros en despeses dels visitants. L'estiu vinent, per tant, hi haurà de nou ple hoteler sobretot a Ordino i la Massana i una injecció econòmica important per a tots els sectors vinculats al turisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT