La FAC debuta a Força Real amb victòria de Tudel

• En homes, David Fernández és 13è, mentre que Albós i Diaz són 22è i 23è
MILLAS

David Albós i Guy Diaz arriben junts a la meta, dilluns Foto: EL PERIÒDIC

El projecte de la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) per acabar de fer una selecció de ciclisme en ruta de cara als Jocs dels Petits Estats de Luxemburg 2013 va començar dilluns amb la disputa de la 34a edició de la Força Real, cursa de 101km a la localitat de Millas (França) amb cinc ascensions, la final amb una rampa del 22% al santuari que dóna nom a la carrera. En categoria femenina, la guanyadora absoluta va ser Ariadna Tudel, mentre que en categoria masculina el millor andorrà va ser David Fernández com a representant de l'Agrupació Ciclista Andorrana, 13è a 2min 51s del vencedor, el català Albert Ebri, mentre que de la FAC els més destacats van ser David Albós i Guy Diaz, que van arribar junts a meta en 22a i 23a plaça, a 3min 36s d'Ebri.

Tudel no va tenir rival, en finalitzar amb un avantatge respecte a la segona classificada de més de 40 minuts, demostrant que tot i que estigui saturada de bicicleta després de competir al Bizkaia Durango professional fins a mitjans de la passada temporada, segueix tenint una qualitat envejable. En homes, Albós va estar escapat gran part de la cursa, fins que a 12km del final va ser atrapat, ell i el company de batalla, Eladi Sánchez (la Seu d'Urgell). A la prova també hi van participar Miquel Afonso, que va ser 28è a 5min 05s, Julio Pintado, 32è a 6min 29s; Joan Rente, 41è, Albert Gómez, 59è; Francesc Castillo, 60è; Frederico Morais, 63è; Alain Valls, 70è i Edur López, 71è. En el recorregut curt de 48,8km, Arnau Jové va ser 11è tot i caure, i Cristian Revert 32è.