PUBLICITAT

Detenen la pretesa inductora del sinistre d'Oliola

  • Els Mossos troben la dona que va fer una falsa maniobra i no es va aturar
GLÒRIA GURDÓ / AGÈNCIES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un agent del cos de Mossos d'Esquadra recollint proves al lloc de l'accident, la carretera L-313 que va de Guissona a Ponts, per determinar-ne les causes. Foto: ACN / miret salvador

Els Mossos d'Esquadra van confirmar ahir al PERIÒDIC, la detenció de Marie-Claude T., una dona de 68 anys de nacionalitat francesa com a presumpte inductora de l'accident de trànsit que diumenge a la tarda es va cobrar la vida de tres andorrans, membres de la mateixa família, a la carretera L-313, que va de Guisssona a Ponts, al terme municipal d'Oliola. Segons la policia la dona va realitzar una maniobra imprudent al quilòmetre 28 de L-313 i el cotxe que venia en sentit contrari va haver de donar un cop de volant per esquivar-la. De resultes, va acabar picant frontalment amb un tercer vehicle.

La dona que no es va aturar va ser detinguda a les nou de les nit a la carretera C-13 prop de Vilanova de la Barca, en direcció a les platges de Tarragona. Els Mossos van procedir a la detenció i el posterior trasllat a la comissaria de Lleida on ahir encara se li estava prenent declaració. La policia va explicar que la conductora detinguda «va fer una maniobra imprudent que no té perquè ser un adelantament, el conductor que la va voler esquivar va perdre el control del vehicle i finalment va xocar frontalment amb el tercer vehicle implicat en el sinistre». Així, el xoc entre el Mercedes amb matrícula andorrana i el Seat Ibiza va ser esgarrifós tal com es pot apreciar en les imatges que es van fer al lloc dels fets després que les quatre unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques, dos helicòpters medicalitzats, quatre dotacions dels Mossos d'Esquadra i tres més dels Bombers de la Generalitat, assistissin els ferits i retiressin els cossos de les víctimes mortals.

La investigació / Tot seguit els Mossos d'Esquadra van començar a investigar les causes de l'accident. Tant les proves que van recollir com les declaracions d'alguns testimonis indicaven que un tercer vehicle havia provocat el sinistre en fer una maniobra perillosa. A partir d'aquí la policia va començar a buscar l'altre cotxe que tot i estar al lloc de l'accident no s'havia aturat. Dues hores més tard es va trobar la conductora francesa. Les víctimes d'aquest malaurat infortuni són tres membres d'una mateixa família, Emília M.M., de 57 anys, Antonio M.A., de 61 anys, i Meritxell M.M., de 25 anys, tots ells de nacionalitat andorrana, viatjaven en el mateix vehicle acompanyats per una noia que va resultar lleument ferida i un noi que va resultar il·lès. En l'altre vehicle, el Seat Ibiza hi viatjava una parella. L'estat de la dona era greu mentre que l'home presentava ferides de menys consideració. Tots els ferits van ser traslladats a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Ahir els Mossos van afegir que «encara és d'hora per fer un croquís de l'accident, les investigacions de trànsit quan es tracta de sinistres d'aquesta magnitud són llargues i laborioses».

Més accidents / Quan l'operació tornada encara no està acabada, ja són dotze les víctimes mortals que s'han cobrat les carreteres catalanes aquesta Setmana Santa, tres més que l'any passat, quan nou persones hi van perdre la vida. D'aquests accidents mortals dos s'han produït a les portes d'Andorra, el de la carretera de Guissona i el d'ahir prop d' Organyà que es va cobrar dues vides més i en el que també va participar un cotxe amb matrícula andorrana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT