PUBLICITAT

Satisfacció a les pistes d'esquí

  • El director de Vallnord avança que els resultats d'Arcalís milloren en gaudir de «condicions extraordinàries»
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les pistes del sector de Pal, aquesta Setmana Santa Foto: VALLNORD

La temporada d'esquí ha estat més aviat dolenta. Sobretot pels seus inicis. Però si més no, la Setmana Santa ha estat millor que no pas la de l'any passat. S'hi ha arribat amb millors condicions de neu i s'ha registrat una mitjana d'uns 19.500 esquiadors diaris. A Vallnord n'han rebut 7.500 i a Grandvalira al voltant dels 12.000.

Tot i que la meteorologia ha estat variable al llarg de les vacances de Setmana Santa, les xifres es valoren de manera «positiva» des de Vallnord, doncs aquest domini ha rebut uns 7.500 esquiadors diaris, i s'ha arribat als 9.000 el dia de més afluència. L'esquiador d'aquesta estació ha estat de perfil familiar i provinent d'Espanya.

TANCAMENT DE PAL I ARINSAL / D'altra banda, i malgrat les darreres nevades a cotes altes, els sectors de Pal i Arinsal van tancar ahir les portes, avançant el final de la seva temporada d'hivern. El principal motiu n'és la previsió d'una afluència mínima d'esquiadors per aquesta setmana i la voluntat de donar el millor servei al client. Així es concentraran els recursos a Arcalís, al sector ordinenc de l'estació, que clourà la temporada el proper diumenge dia 15 d'abril com estava previst. Aquests dies, estaran actius el 60% dels remuntadors d'Arcalís i les pistes de les Portelles i la Coma estaran obertes amb gruixos entre els 155 i els 280 centímetres de neu.

Tot i que és d'hora per fer balanços, el director general de Vallnord, Martí Rafel, va exposar que Arcalís ha funcionat millor que en d'altres temporades, doncs ha gaudit d'unes «condicions extraordinàries» en comparació a d'altres sectors i dominis i això ha fet que hi hagués «un fluxe anormal cap aquest sector». Rafel en fa una lectura més que positiva, i va argumentar que aquest hivern «ha arribat molta gent que normalment esquien fora d'Andorra i que ha descobert un racó màgic», i segur que alguns «repetiran».

Més enllà del balanç relatiu a Arcalís, Rafel va recordar que l'inici d'aquesta temporada va ser molt dolent, doncs es va perdre el pont de la Puríssima, que representa al voltant del 10% dels ingressos de la temporada, i «això no ho tenim, de recuperar no es recupera». Per tant, a nivell de xifres s'estarà «per sota de l'any passat». Tot i això, es va mostrar satisfet per la feina feta i per com s'han defensat els mesos de gener i sobretot de febrer i març, doncs si no hagués estat així «hagués estat un desastre» i «per sort no s'ha anat a pitjor». El director de Vallnord defensa la necessitat de tenir un «bon ambient de neu», que la gent vegi que n'hi ha a tot arreu, perquè encara que Andorra en tingui, la gent «desconfia», i en temps de crisi ja tenen «l'excusa per l'estalvi».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT