PUBLICITAT

'Servi a Semma', de Maymó, arriba a Catalunya

  • La novel·la ha tingut una acollida «excel·lent» de lectors i professionals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Maymó mostra orgullós un exemplar de la seva darrera novel·la. Foto: ANA / M. C.

El tercer llibre de Xavier Maymó, Servi a Semma, ja es pot trobar a la majoria de llibreries del Principat i comença aquesta setmana la seva expansió per Catalunya. Segons va explicar l'autor, la novel·la estarà disponible a les llibreries de la zona de Tarragona i de la franja del Pirineu i properament també se'n farà una edició per a llibres digitals. A més, va avançar que per Sant Jordi estarà signant llibres al territori veí i que les crítiques que està rebent tant dels lectors com del sector editorial són «excel·lents».

Maymó acaba de publicar Servi a Semma, «una història d'històries», segons indica el mateix autor. La novel·la està basada en una llegenda del Tarragonès, sustentada en fets històrics, que explica la història de quatre íbers que formaven part de la guàrdia personal de Ponç Pilat quan aquest marxa a Judea i Cesàrea i no es refia de la guàrdia romana en època de l'emperador Tiberi. Es tracta de tres germans i Servi, el protagonista que protegeix en tot moment els seus companys d'aventures, perquè com manifesta Maymó, la llegenda és «l'excusa» per parlar dels personatges i de com els afecten els fets que s'expliquen en el viatge de la vida. D'alguna manera, diu l'escriptor, la llegenda ve a dir que els que acaben crucificant a Jesús són «uns quants nois de Tarragona». Però més enllà del relat històric, la novel·la s'apropa al lector a través de les vivències dels personatges.

Amb una tirada inicial de 800 exemplars, l'acollida de l'obra és positiva, afirma. Els lectors que han acabat el llibre li han transmès que «n'han gaudit i que no se'ls ha fet pesat», declara, i els professionals del món de la literatura i editorial també han donat una resposta «excel·lent», reconeix. Segons Maymó, això dóna «certa fiabilitat al llibre».

La distribució s'ha començat a fer a les llibreries andorranes i continua pel seu «segon mercat natural», en paraules del novel·lista. Així, aquesta setmana es pot trobar en establiments del Tarragonès i de la franja del Pirineu, per on han començat la seva incursió al territori veí. L'autor de Servi a Semma considera més important el boca-orella després de la lectura que no pas una gran campanya de promoció, sobretot davant de la gran quantitat de llibres existents. Ara bé, malgrat la dificultat per fer-se un lloc en el món editorial i sobretot per obtenir recursos per publicar davant de les retallades econòmiques que es viuen arreu, Maymó pensa en la seva darrera obra com una trilogia i no com una història aïllada. «Tant l'anterior com el següent estan molt clars al meu cap», va assegurar a l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT