PUBLICITAT

Les caramelles tornen a Ordino

  • Un any més, una trentena de cantaires s'han reunit al centre d'Ordino per cantar la Pasqua Florida
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els caramellaires d'Ordino dirigits per Josep Puig a la plaça Major Foto: TONY LARA

Una trentena de cantaires es van reunir ahir al migdia a la plaça Major d'Ordino per fer la tradicional cantada de Caramelles. Aquest any el repertori pasqual va comptar amb quatre peces: la sardana La llevantina; Muntanyes i cançons i Vals de caramelles, de Guillem Benazet, i l'Himne d'Andorra. El director de l'Escola de Música d'Ordino, de la Coral Casamanya i del Grup Artístic, Josep Puig, va valorar positivament la participació del públic que va assistir a la tradicional cantada de caramelles.

Sota un cel clar i assolellat la trentena de cantaires, entre infants i gent gran, es van aplegar al punt de migdia a la plaça Major del poble per commemorar una de les principals cites del diumenge de Pasqua Florida. L'acte va ser organitzat per la Coral Casamanya i la formació musical Grup Artístic d'Ordino. Josep Puig, director musical dels caramellaires, va explicar que una de les característiques de la cultura de les Caramelles és poder reunir en un mateix escenari nens petits i gent gran. I va afegir que el conjunt varia cada any el repertori de cançons, tot i que sempre repeteixen el Vals de Caramelles de Guillem Benazet i l'Himne d'Andorra. Puig també va indicar que aquest any hi havia menys cantaires però sempre solen ser entre 30 i 50 persones. Les inclemències del temps i el fet que la gent marxi per festes fora del país, expliquen, segons Puig, la disminució de participants.

El punt d'inici de les Caramelles va ser la plaça Major d'Ordino, on es van interpretar les quatre cançons, i on es va passar la cistella per recollir els diners que aniran destinats a la Coral i al Grup Artístic. Després els cantaires van començar un recorregut per tot el poble, que va finalitzar prop de les tres de la tarda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT