Els Nacionals acaben amb Pallàs i Vidosa campions en l'eslàlom

• Gutiérrez cau en la segona mànega quan anava camí de guanyar i de rebaixar punts en la disciplina
PAL

Roger Vidosa, en plena baixada en un eslàlom FIS de la temporada passada Foto: EL PERIÒDIC

El Coll de la Botella de Pal-Vallnord va posar ahir punt i final a tres dies intensos de competició al Principat per la disputa dels Campionats d'Andorra 2012, els quals han reflectit la gran competència que hi ha actualment entre els esquiadors d'alpí del país.

Roger Vidosa, superat en el gegant, el supergegant i la supercombinada per Kevin Esteve, va donar un cop a la taula en imposar-se en l'eslàlom, la seva disciplina. El corredor de la Massana va ser el més ràpid dels andorrans i el segon de la cursa, puntuable per al rànquing FIS i en el qual hi havien –com divendres i dissabte– alguns dels millors esquiadors de les federacions d'Itàlia, Suècia, França i Espanya, amb un marge de 74 centèssimes respecte de Kevin Esteve, que va obtenir el tercer millor registre. Per darrera d'ells trobem a Jan Missé en el quinzè lloc i tercer andorrà que va obtenir 53,62 punts rebaixant en més de trenta els que té actualment (83,88).

No queden ni quinze dies perquè es posi el punt i final a una temporada 2011-2012 en la qual la gran majoria dels corredors de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) estan protagonitzant millores en aquest tram final. És el cas del propi Missé, Kevin Esteve –campió en tres disciplines– o Mireia Gutiérrez i Carmina Pallàs, que han estat gran part del curs lesionades. En la categoria femenina s'ha notat encara més que la temporada s'està fent curta: Carmina Pallàs, vuitena, va ser la millor tricolor en la disciplina tècnica i va sumar 49,10 punts que deixen en res els 79.13 obtinguts el dijous passats al Memorial Jordi Anglès, fins llavors el millor resultat per a ella. És, per tant, la campiona d'Andorra però perquè Mireia Gutiérrez, que anava camí de guanyar la cursa i de rebaixar –que ja és difícil– els poc més de 15 punts FIS que té però que va caure en la segona mànega. Gutiérrez, que s'havia imposat dissabte en el gegant i que havia causat baixa en el supergegant i la supercombinada perquè tenia competició a Zinal (Suïssa), va deixar ben clar ahir, malgrat la caiguda, que continua sent la número u femenina del país.

El segon lloc del Nacional en l'eslàlom va correspondre a Sara Raméntol i el tercer a una Anaïs Mora que ha acabat tercera en les quatre disciplines tot i que lluny dels temps de les primeres, cosa que demostra que als seus 17 anys encara està verda per ser internacional.

SETMANA INTENSA / Han acabat els Nacionals però durant aquesta setmana encara s'esperen més competicions al país, si el temps ho permet, totes elles FIS. Demà hi ha una prova a Arcalís i dimecres i dijous, dues més a Grandvalira. Per això el primer equip femení francès que tantes hores d'entrenaments i competició ha compartit amb la Mimi és des d'ahir al país fent una estada.