PUBLICITAT

L'INAF alerta que diverses entitats bancàries andorranes podrien estar duent a terme activitats prohibides a l'estranger

  • Posen en perill el bon nom, la reputació i la imatge del sistema financer andorrà", s'afirma en un comunicat
20072010_inaf
Foto: ANA

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


L'Institut Nacional Andorrà de Finances alerta que "presumptament hi ha a entitats bancàries andorranes que podrien estar duent a terme gestions, de manera habitual, en països veïns, tant en labors de captació, com de manteniment". Així hi explica l'INAF en un comunicat tècnic, on recorda que aquestes activitats estan prohibides, ja que "posen en perill el bon nom, la reputació i la imatge del sistema financer andorrà".

I és que segons les normes ètiques i de conducta de l'INAF, les entitats "tenen prohibit captar fons en efectiu de l'estranger", amb la qual cosa "no poden organitzar, realitzar o prestar assistència activa, ni directament ni indirectament mitjançat tercers, en el transport de fons de clients de l'estranger cap a Andorra".

Per aquest motiu, les entitats del sistema financer tenen restringida la relació personal amb terceres persones que realitzin visites per a finançar la plaça andorrana a l'estranger. Tampoc no es pot fer servir la xarxa de la 'seva casa matriu' per a realitzar aquestes activitats, a menys que es realitzi 'amb el consentiment i conformitat amb la legislació dels països en qüestió, on no estan permeses aquestes activitats".

L'INAF recorda en el comunicat penjat al seu web [enllaç aquí] amb data d'aquest dilluns 19 de juliol, que l'incompliment de les instruccions donarà lloc a l'obertura d'un expedient administratiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT