PUBLICITAT

El Comú vol obrir la casa de guardes d'Engolasters a l'estiu

  • La corporació escaldenca disposa d'estudis per a la conversió de l'edifici amb el «mínim cost»
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La casa de guardes de FEDA a Engolasters Foto: EL PERIÒDIC

El Comú d'Escaldes-Engordany vol rehabilitar la casa de guardes de Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA) a Engolasters perquè pugui ser utilitzada aquest estiu, per a desenvolupar-hi, si més no, «activitats puntuals», va explicar el cònsol menor, Marc Calvet. La corporació disposa ja d'estudis per adequar-la «amb el mínim cost», el projecte «està en curs i per poc que es pugui el farem», va sentenciar.

La idea inicial és convertir la casa de guardes, que FEDA ha cedit al Comú per mitjà d'un conveni, en casa de colònies. «Tenim la cessió i hi podem fer una activitat», explica el cònsol escaldenc. Ara es tracta de donar-hi utilitat, desenvolupar-hi activitats, «treure-li profit en benefici dels ciutadans». Però per ell, la qüestió és no doblar espais «de manera inútil». És a dir, que aquest espai pugui ser d'utilitat per a la majoria de gent i que no sigui repetit, que no es doblin serveis i equipaments dels que ja disposi la parròquia o el país.

El que voldria Calvet és que l'espai estigués en funcionament aquest mateix estiu: «estaria bé que es pogués fer servir i s'utilitzés per aquests Esports d'Estiu». Però això depèn de «si en tenim la possibilitat, si trobem una activitat per fer, que el jovent hi pugui arribar a fer una activitat». Aquest és l'objectiu. I tampoc hauria de ser tan difícil. Allà ja s'hi desenvolupen d'altres activitats, ja siguin impulsades pels privats com pel mateix Comú: a la vora de la casa de guardes hi ha el Bosc Aventura i també el circuit de bicicleta de muntanya, entre d'altres, com el camí hidroelèctric.

INVERSIÓ MÍNIMA / D'aquest projecte fa temps que se'n parla. Ja abans de les eleccions comunals s'havia exposat la intenció de reconvertir la casa de guardes en casa de colònies. Ara ja el projecte «està en curs», i «per poc que es pugui el farem». És a dir, depèn en gran mesura de la disponibilitat pressupostària. Però «no representa una inversió important» adequar la casa. «Tenim estudis per adequar-la amb el mínim cost», assegura el cònsol menor, que no va voler mullar-se a l'hora de xifrar aquesta inversió. La part més costosa de la reforma seria fer-hi uns sanitaris adequats i la resta és mobiliari.

Durant la campanya electoral del desembre passat, la candidatura de Demòcrates per Andorra, que ara lidera el Comú escaldenc, ja va advertir que el projecte de convertir la casa de guardes de FEDA en casa de colònies era «prioritari». A més, l'actual consellera de Medi Ambient i Gent Gran, Magda Sinfreu, va explicar en aquell moment que es vol potenciar Engolasters com atractiu turístic amb la creació de circuits d'orientació de diferents nivells dirigits també a escoles i famílies. Alhora, es volen potenciar els circuits de BTT, l'accés als miradors i el recorregut adaptat per persones invidents, entre altres.

A MÉS LLARG TERMINI / El conveni de cessió té caducitat, però encara hi ha temps. A més, «no vol dir que no es pugui renovar», va apuntar Calvet, que va recordar que al costat mateix de la casa de guardes hi ha una iniciativa privada per fer-hi un observatori astronòmic. «Potser es poden lligar coses», va aventurar-se. Però això serà a més llarg termini, doncs el projecte d'observatori astronòmic no depèn del Comú i la situació econòmica fa alentir alguns projectes. De totes maneres, el cònsol va assegurar que aquest projecte «no s'ha descartat» i «sabem que l'estan estudiant».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT