PUBLICITAT

Esquivant els forats

  • Corredors i ciclistes es queixen del mal estat que presenta el camí del llac d'Engolasters
E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El camí que voreja el llac d'Engolasters, ple de forats després de les precipitacions de l'hivern Foto: TONY LARA

Els forats que presenta el camí que voreja el llac d'Engolasters –des de la caseta dels guardes fins a l'inici del camí de les Pardines, per entendre'ns– són un dels motius de queixa de part d'alguns usuaris, sobretot corredors i ciclistes que l'utilitzen per a la pràctica de l'esport i que han d'anar amb compte de no prendre-hi mal. El cert és que les precipitacions de la tardor i l'hivern malmeten el camí i que el Comú d'Encamp, que és qui en té la competència, és l'encarregat d'arranjar-lo de cara al bon temps –una acció que de moment, i per l'època de l'any en què estem, encara no s'ha fet.

«Has de vigilar de no ensopegar i no caure. És una llàstima perquè això, al camí de les Pardines, no passa», comentava un usuari habitual, que no va voler donar el seu nom. Això sí, en la seva opinió, si es vol potenciar turísticament tot l'entorn del llac d'Engolasters, caldria trobar una solució duradora, que podria passar fins i tot per asfaltar aquest camí, pel qual també hi circulen els cotxes que van als restaurants a tocar del camí de les Pardines.

Un altre usuari es mostrava partidari del projecte de tren elèctric entre Engolasters i el santuari de Meritxell, per facilitar-hi l'accés a un públic més ampli.

Camí utilitzat per FEDA

Alguns dels corredors i ciclistes que es queixaven del mal estat del camí es pensaven que la responsabilitat del seu manteniment era de FEDA. En realitat, però, i tot i que és cert que FEDA l'utilitza per fer el manteniment de la instal·lació hidroelèctrica a Engolasters, el camí és competència del Comú d'Encamp –el límit entre Encamp i Escaldes-Engordany coincideix aproximadament amb el punt on es troba el dic de FEDA al llac, a prop doncs d'on comença el camí, però no es tracta d'una línia recta i el camí, finalment, és encampadà.

De fet, el Comú d'Encamp arranja periòdicament els forats, sobretot de cara a la temporada d'estiu, que és quan el camí rep més usuaris.

Alguns conductors es queixaven també dels sotracs, encara que de vehicles no n'hi circulen tants com corredors, ciclistes o persones que simplement fan el tomb a peu al voltant del llac. Tots ells encara hauran d'esperar encara alguns dies i conviure, per ara, amb els nombrosos forats que hi ha al camí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT