PUBLICITAT

La Setmana Santa porta uns 43.000 vehicles al país

  • Es registren retencions per passar la població de Sant Julià de Lòria
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Retencions d'entrada al país, ahir al matí Foto: TONY LARA

Des de l'inici de les festes de Setmana Santa han entrat al país al voltant de 43.000 vehicles, una xifra propera a la registrada durant les mateixes dates de l'any passat i en línia a les previsions fetes per l'Agència de Mobilitat. Segons va informar ahir el cap d'àrea de Mobilitat i Seguretat Viària, Jaume Castells, ahir es va registrar l'entrada màxima de vehicles: al voltant de 16.000.

Si divendres els 11.000 automòbils que van entrar al país ho van fer en un 70% per la frontera hispanoandorrana i l'altre 30% pel Pas de la Casa, ahir els percentatges es van equilibrar i el 60% dels vehicles van accedir al Principat pel riu Runer.

L'arribada d'automòbils no va causar grans problemes de mobilitat, tot i que sí que es van registrar retencions al llarg de tot el matí –des de les 10.30 hores aproximadament fins a les 14 hores– entre la Borda Sabater i fins a la sortida de Sant Julià de Lòria en sentit nord. En aquest punt també es van patir retencions el divendres. Els moments de més afluència, però, van ser entre les 12.30 hores i fins a les 14 hores aproximadament.

Potser a les parròquies centrals es va registrar més moviment, sobretot al voltant de les avingudes Meritxell i Carlemany, però a la resta de país i nuclis urbans va ser «tranquil», segons va informar Castells.

LA SORTIDA / Ahir a la tarda també es va percebre certa intensitat de sortida de vehicles per la frontera amb Espanya, segons va comentar Castells, que va explicar-ho pel fet que molts dels visitants són excursionistes i entren i surten del país el mateix dia. Divendres també es va viure aquest fenomen.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT