PUBLICITAT

Kevin Esteve no troba rival en els campionats d'Andorra 2012

  • És campió en gegant, supergegant i supercombinada i en noies manen Pallàs, Raméntol i Gutiérrez
EL PERIODIC
SOLDEU I PAL

Periodic
Kevin Esteve en un eslàlom FIS disputat l'any passat a l'estació francesa de Chamonix Foto: EL PERIÒDIC

Kevin Esteve està ara per ara un esglaó per sobre de Roger Vidosa. El seu final de temporada està sent exquisit, com així ho està confirmant a base de resultats en els Campionats d'Andorra 2012, després d'acabar primer en l'eslàlom FIS de dijous al Pas de la Casa. En els darrers dies s'està fent un fart a guanyar.

Amb 21 anys acabats de fer ja ocupa el tro en la categoria masculina en tres disciplines: ahir va guanyar el gegant disputat a Pal, en el qual a més va ser el primer d'una cursa amb corredors estrangers que puntuava per al rànquing FIS. Al tancament de l'edició encara no s'havien publicat els resultats oficials, però segons Carles Visa, director tècnic de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), «està fent un final de campanya fantàstic i en aquesta carrera ha segur que obtindrà una gran puntuació». En el Nacional el segon lloc del podi en el gegant va pertànyer a Roger Vidosa, el tercer a Pol Carreras i el quart a un Joan Verdú que, encara amb edat júnior –i com Esteve en un estat de forma excel·lent–, va fer una segona baixada de podi.

Divendres, a Soldeu, Esteve també havia estat el dominador absolut en la categoria masculina del supergegant i la supercombinada, ambdues proves també vàlides per al rànquing FIS. En el supergegant va acabar primer i per tant, campió d'Andorra seguit per Marc Oliveras i Nil Ruíz. Vidosa es va haver de conformar amb el quart lloc i vuitè de la general. En la supercombinada, de nou triomf per a Esteve, amb Vidosa –segon– i Nil Ruíz –tercer– acompanyant-lo en el podi. És evident que el jove que ens va enlluernar l'any passat amb un sisè lloc en el descens de la supercombinada als Mundials de Garmisch-Partenkirchen encara té moltes alegries per donar.

SUPREMACIA DISCUTIBLE EN NOIES / En la categoria femenina la cosa ha estat més repartida. Carmina Pallàs va guanyar la supercombinada del Nacional –quarta en la general de la prova FIS– per davant de Sara Raméntol i Anaïs Mora; i Raméntol va ser la millor en el supergegant –primera també en la general de la FIS– per davant de Pallàs i Mora. Les mateixes cares al podi de les dues proves, en les quals va ser baixa Mireia Gutiérrez, encara el referent en l'esquí alpí femení del país mentre no es demostri el contrari...

Quant al gegant Gutiérrez va guanyar la carrera, puntuable per a la FIS, però no hi havia cap més andorrana en competició i per tant no hi ha segona ni tercera classificada en el Nacional.

Avui hi ha pendent l'última prova del Nacional, l'eslàlom al Coll de la Botella, que deixa un regust amarg en no poder veure Gutiérrez, Raméntol, Pallàs i Mora disputar-se la victòria. No fa ni cinc anys, però, aquesta competència ningú no se l'hauria imaginat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT