PUBLICITAT

Un terratrèmol de magnitud 2,2 mou la terra andorrana

  • Malgrat la feblesa del tremolor, algunes persones el van percebre
E. O. G.
LA MASSANA

Periodic
Un sismògraf que ha registrat un terratrèmol on marca el bolígraf Foto: AFP

A primera hora de la matinada de dijous, a la 1.06 hores concretament, es va registrar un petit terratrèmol, d'una magnitud de 2,1 a l'escala de Richter, que es va fer notar a Andorra. L'epicentre era proper a la Massana segons va informar el Centre Sismològic Euro-Mediterrani i a deu d'Andorra la Vella. El moviment de la terra no va causar danys ni víctimes al país.

El sisme, que es va produir a la Vall Farrera, va ser registrat per les dues estacions de mesura del país –tant per l'estació sísmica de la Rabassa com per l'acceleròmetre de Santa Coloma–, i alguns habitants també el van notar, malgrat la lleugera magnitud de 2,2, tot i que el Centre Sismològic Euro-Mediterrani el va valorar de 2,7 en un inici. Així en va informar el Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (Cenma).

El Centre Sismològic Euro-Mediterrani va informar que l'epicentre del sisme s'havia localitzat a nou quilòmetres a l'oest de la Massana i a 10 al nordoest d'Andorra la Vella, just fora del límit que marca la frontera. Per a més referències, aquesta institució indica que el terratrèmol va tenir lloc a 119 quilòmetres al sud de Tolosa i a 143 al nordoest de Barcelona. A més, indica que la profunditat del moviment va ser de cinc quilòmetres.

ANTECEDENTS / Els darrers terratrèmols percebuts a Andorra daten del passat 10 de febrer. Aquell dia n'hi va haver dos, també de magnitud feble –de 2,6 i 2,7 graus a l'escala de Richter–, i localitzats entre Prullans i Bellver de Cerdanya. Segons va informar Protecció Civil en el seu moment, els terratrèmols van tenir poca incidència i la Policia Local no va rebre trucades d'alerta, com tampoc el telèfon d'Emergències 112.

Anant una mica més lluny en el calendari, l'abril del 2010 es va registrar un altre terratrèmol de més intensitat, de magnitud 4,2, a la regió dels Alts Pirineus, segons van recordar des del Cenma, però en tenir l'epicentre més llunyà que no pas el de dijous passat o els de la Cerdanya, va tenir una menor incidència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT