PUBLICITAT

El coll d'Ordino torna a ser transitable fins l'hivern que ve

  • És una de les vies més freqüentades a l'estiu pel seu potencial turístic
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El coll d'Ordino amb les escultures de la CASS Foto: EL PERIÒDIC

Mobilitat va reobrir al trànsit dijous passat la carretera turística, CS340 del Coll d'Ordino, un cop finalitzada la temporada de neu. La carretera es va tancar a la circulació a començament d'hivern per estalviar la despesa que suposa mantenir una via d'aquestes característiques oberta, en quant és impracticable sense la intervenció constant de les màquines llevaneu i dels serveis de manteniment del Departament de Conservació i Explotació de Carreteres COEX.

A més, les condicions del ferm ho aconsellaven, perquè encara no són òptimes i el gel i la neu empitjoren el risc d'accidents. Amb l'arribada de la primavera, però, s'ha tornat a obrir al trànsit, un cop netejada pel COEX que de cara a l'estiu i en funció dels recursos econòmics disponibles, projecta algunes actuacions per millorar-ne la seguretat. Es tracta sobretot d'arreglar algun mur de contenció o reforçar les barreres de protecció en tot el traçat. No obstant això, el COEX no es va voler pronunciar si la carretera que travessa el coll d'Ordino, arranjat amb un mirador i les escultures de la CASS per fer el recorregut en plena natura encara més turístic, si cal, i que comunica les parròquies de Canillo i Ordino per un passeig en ple bosc, es tornarà a tancar l'hivern que ve.

La carretera del coll d'Ordino és de propietat comunal. Els comuns de Canillo i Ordino són els encarregats de fer-hi obra nova però els treballs de manteniment i de conservació de la carretera són competència del Govern. Tot i que es tracta d'una carretera secundària està inclosa en la xarxa bàsica del país, ja que té un trànsit elevat pel fet d'unir les dues valls, però sobretot pel seu atractiu turístic que molts receptors d'Andorra proposen com a atracció als seus clients durant els mesos de maig a octubre. Per això, totes les actuacions s'han de fer en consens entre els comuns i el Govern. Des del Comú d'Ordino se celebra la notícia perquè no deixa de ser un atractiu que la parròquia comparteix amb la veïna Canillo i a més a més, perquè és una de les rutes ciclistes senyalitzades amb més freqüentació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT