PUBLICITAT

Els joves hauran d'agafar «més responsabilitat» en l'Europeu

  • El seleccionador, Jaume Tomàs, creu que ha de pensar en el futur tot i perdre potencial en la cita continental
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

La selecció andorrana de bàsquet fa dos anys que no entra en competició. L'última vegada va ser a l'Europeu C –ara ha canviat la denominació: Europeu dels Petits Països– quan va aconseguir la medalla de plata a Malta 2010 perdent en la final contra la gran favorita, Dinamarca, que ara amb la nova normativa no hi participarà. La cita d'aquest any és del 2 al 7 de juliol a San Marino, i en ella el seleccionador, Jaume Tomàs, té clar que el que buscarà serà «donar més responsabilitats als més joves, perquè ells són els que hauran d'estar al capdavant del grup en els pròxims anys». Tomàs té clar que els veterans són els que aporten més, però assumeix que s'ha de fer una aposta clara: «Aquest any serà una incògnita el nostre rendiment, però ha de ser així pensant en el futur».

Tomàs considera que hi ha jugadors que han d'aprofitar la cita continental del pròxim juliol per donar un pas endavant en el combinat tricolor. «Albert Farfán, Guille Colom, Dani Mofreita o Cinto Gabriel han de ser la nostra referència», diu el tècnic, que apunta a Gabriel com «el nostre jugador d'interior», tot esperant la resolució oficial per saber si podrà comptar amb Rafa Casals, i amb l'aler Jordi Olcina. Amb tot, el seleccionador considera que Xavi Galera continuarà sent «el nostre jugador franquícia», i també serà fonamental en el grup «Dani Marín, encara que hem de veure com arriba després d'una temporada gairebé en blanc amb el River».

El seleccionador és una persona extremadament metòdica amb una visió de futur en el bàsquet que intenta el millor per al combinat tricolor. «Teòricament», afirma Tomàs, «el sorteig ens ha estat favorable, perquè estem en un grup de tres quan l'altre és de quatre equips, i això vol dir que guanyant un partit estarem en les semifinals, i també ens ve bé perquè el primer dia no juguem, i sí que ho fan entre ells Moldàvia i Gibraltar, que són els nostres rivals, i així podrem veure com juguen». Andorra debutarà el dia 3 contra Gibraltar, i el 4 tindrà el matx contra Moldàvia. Precisament els moldaus són «un dels favorits, juntament amb Escòcia, que compta amb els seus nordamericans».

OLCINA I CASALS / La resolució final per saber si Jordi Olcina i Rafa Casals podran ser o no amb el combinat tricolor a l'Europeu dels Petits Països es coneixerà en els pròxims dies, abans no se celebri l'Assemblea de la FIBA a Eslovènia, que és en dues setmanes. La situació és a un pas de resoldre's de manera positiva per als interessos d'Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT