PUBLICITAT

Duvernois veu difícil que el CDI se signi abans de les eleccions

  • El senador pels francesos a l'estranger afirma que la redacció està «molt avançada»
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El senador francès, Louis Duvenois, en l'entrevista amb El Periòdic Foto: TONY LARA

El senador pels francesos residents a l'estranger, Louis Duvernois, va assegurar que «em sorprendria» que es tingués temps de signar el conveni per evitar la doble imposició entre França i Andorra abans de les eleccions, malgrat que la redacció «està molt avançada», doncs la primera volta de les presidencials tindrà lloc d'aquí tres setmanes.

Duvernois, de visita oficial a Andorra, va afirmar que la redacció de l'acord per evitar la doble imposició està «molt avançada», però tot i així va expressar els seus dubtes en relació a la data de la signatura. «No estic segur que es pugui signar abans de la primera volta de les eleccions», doncs aquesta se celebrarà d'aquí tres setmanes. Però, «estic segur que signarem un acord», va sentenciar, expressant la confiança que la negociació culmini el més aviat possible i que, en tot cas, serà el nou parlament qui ratifiqui el conveni, un tràmit que podria enllestir-se abans de final d'any.

Aquest serà el 136è acord per evitar la doble imposició que signi França, va explicar Duvernois, que és membre de la comissió d'investigació sobre l'evasió de capitals i d'actius, i de les seves incidències fiscals del senat francès. El senador considera que l'acord és una qüestió «de justícia i d'equitat de tractament», doncs l'objectiu és que es paguin impostos a un dels dos països, on s'hagin obtingut les rendes, i que aquestes no estiguin gravades a la vegada als dos països, i per tant representa un avantatge per als residents.

El representant dels francesos residents fora de França va mostrar-se convençut que aquest futur conveni, juntament amb l'acord d'intercanvi d'informació fiscal, permetrà unes relacions fiscals «satisfactòries» entre els dos països. Així mateix va valorar que l'intercanvi d'informacions fiscals ha afavorit una millor comprensió entre les autoritats d'ambdós territoris. En aquest camp, va insistir que l'objectiu d'aquestes convencions «no és prohibir o impedir», sinó que és «treballar amb transparència» per facilitar que les inversions, d'un cantó o l'altre, es puguin desenvolupar de «manera satisfactòria» i «dins les regles del dret i la fiscalitat». En resum, «es tracta de permetre que els capitals que han de venir a Andorra puguin ser invertits de manera legal, és a dir amb la fiscalitat que els correspon».

Al seu entendre, els dos acords són beneficiosos tant per França com per Andorra, doncs «no és bo per un país estar fora la llei».

LES ALTRES RELACIONS / Duvernois va repassar les necessitats i preocupacions dels residents francesos fora l'Hexagone, que passen per l'oferta educativa, la protecció social, qüestions de caràcter administratiu i consular, a més de temes fiscals. A banda, va comentar que les relacions entre França i Andorra «són satisfactòries», però al seu entendre cal que uns i altres es coneguin millor perquè d'aquesta manera es podran desenvolupar més projectes de manera conjunta, i no s'ha d'oblidar la posició geogràfica estratègica de la que gaudeix Andorra, «al cor d'Europa».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT