PUBLICITAT

La pista de les Antenes tindrà canvis pel Km llançat

  • Fins ara se suplia un bony amb neu, però ara es farà un moviment de terres
C. G. / P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels participants en el Km Llançat, a les Antenes Foto: EL PERIÒDIC

La pista de les Antenes de Grandvalira, que va acollir aquest any la Copa del Món del Km Llançat, i que té el vistiplau de la FIS per tornar a ser-hi l'escenari, patirà canvis el pròxim estiu, amb un moviment de terres d'uns 20 metres per poder anivellar una zona que aquest any ha estat compensada amb neu. «El problema és que en fa falta molta neu. Cal que la pista estigui molt anivellada perquè si no els esquiadors no poden assolir la velocitat desitjada», va dir ahir Nadal Antor, director de cla cursa de la Copa del Món Km Llançat i director d'activitats de SAETDE.

«Aquest any no ens vam arriscar a fer res, perquè era el primer any i no sabíem com aniria la cosa», va afirmar Antor. «La FIS ens va dir que s'havia d'homologar la pista, que té un bony a causa d'un camí d'estiu que la creua», i per això des de l'organització del Km Llançat és veu com una necessitat aquesta obra.

En tot cas, Antor considera que «no hi haurà problema per dur-ho a terme aquest estiu, perquè ecològicament no presenta cap problema, no hi ha molleres». «Consisteix a fer un moviment de terres», segons el director de cursa, «de 20 metres, de dreta a esquerra». Segons Antor, «no és una obra gran, no suposarà un gran pressupost i durarà 15 dies». Així mateix, Antor considera que els treballs beneficiaran també els esquiadors socials: «Per l'esquiador normal també és una bona notícia, perquè excepte aquest any que hem hagut de posar neu, normalment hi ha poca i l'esquiador s'acaba sortint de la pista, és queda tancat». El Km Llançat es vol potenciar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT