PUBLICITAT

Cinca afirma que amb els funcionaris sí que es van acordar canvis en les retallades

  • Govern diu que farà les al·legacions pertinents a la demanda  i que cal veure com evoluciona el procés

04042012_cinca

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Foto: M.T.
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha argumentat, aquest dimecres, que durant les reunions que va mantenir amb els representants sindicals dels funcionaris, sí que es van acordar canvis en les retallades. El ministre ha fet aquestes declaracions després que aquest dimarts set sindicats de funcionaris hagin entrat una demanda a la Batllia perquè consideren que la Llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal vulnera el seu dret a la llibertat sindical. El principal argument dels funcionaris és que el projecte de llei no es va negociar amb ells i mitjançant la comissió consultiva que s'hauria d'haver convocat. El ministre, però, afirma que sí que es van reunir i que arrel d'aquestes trobades van sorgir canvis en el text.

Pel que fa a la demanda, Cinca ha indicat que faran les al·legacions pertinents i que cal veure com evoluciona el procés. Ha recordat que tot i que la Llei afecti directament als funcionaris, és una mesura que considera molt necessària per al país. 

D'altra banda, ha recordat que la recerca del secretari d'Estat de la Funció Pública continua oberta i que s'està buscant un perfil professional, però que no és fàcil perquè 'comporta un desgast important'. Ha dit que si no es troba a ningú, es podria mirar d'ampliar el perfil a una persona més política però que pugui fer bé la tasca. 

La propera reunió per començar a tractar la reforma de la Llei de la Funció Pública, on s'analitzaran els acords presos per l'anterior Govern en la Taula de la Funció Pública, serà passada la Setmana Santa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT