PUBLICITAT

Ferrer: «Si cal, augmentarem la partida de la reunió de cònsols»

  • La cònsol contesta al PS i assegura que les trobades també serveixen per estalviar
C. G.
LA MASSANA

Periodic
Ferrer i Baró durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols, ahir. Foto: ANA / M.T.

Nova defensa aferrissada de les reunions de cònsols feta per la cònsol de la capital, Rosa Ferrer. Ahir, i en resposta a la demanda efectuada pels consellers de la minoria lauredians, del partit socialdemòcrata, Ferrer va assegurar que les reunions de cònsols també serveixen per estalviar, ja que potencien tota la tasca de mancomunar. Per tot, els mandataris comunals no es plantegen en cap moment passar el sedàs de les retallades per les seves reunions. Tot anirà en funció de les demandes que plantegi el seu pressupost, analitzat any a any. «Hi haurà rebaixes si són necessàries, però si cal, augmentarem la partida», va manifestar Ferrer.

La cònsol de la capital va voler enumerar la llista d'aspectes que entren dins el pressupost de la reunió de cònsols, i que en molts casos permeten a les corporacions gastar menys. És el cas de les comunicacions conjuntes que fan als mitjans de comunicació –publicació de terminis per les llistes electorals, publicitat en festivitats nacionals o publicació d'esqueles–, les quotes destinades a les organitzacions internacionals, les subvencions a ONG, la guia d'estudis Informa't, el finançament d'estudis jurídics o l'assessorament tècnic d'algun tema en concret.

Els cònsols han destinat aquest any una partida de 10.000 euros per Comú, una xifra que «no és excessiva», va assegurar Ferrer, en nom dels set mandataris. A més, cada any aquesta partida varia en funció de les necessitats. Fa un any va ser de 12.000 euros, i cara l'any vinent els comuns no tindran inconvenient en augmentar-la o es reduir-la després d'analitzar quines són les necessitats i projectes requerits pel 2013.

UN ROMANENT DE 10.000 EUROS / Tot apunta, però, que l'any vinent hi haurà una rebaixa de la partida comunal destinada a la reunió de cònsols. Aquest fet és degut a que el tancament pressupostari del 2011, que es va fer públic ahir durant la reunió dels mandataris celebrada a la Massana, presenta un excedent de 10.184 euros. El cònsol de la Massana, David Baró, va explicar que s'ha acordat no tocar aquests diners i esperar a les necessitats de l'any vinent.

D'altra banda, i en relació a la petició que l'oposició comunal pugui fer aportacions a la reunió de cònsols –també feta pel PS–, Baró va recordar que els consellers de la minoria poden fer aportacions en el si de les comissions, i que no hi ha cap problema per tal que es puguin portar a la reunió de cònsols, per exemple, al punt de precs i preguntes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT