PUBLICITAT

Una vintena de cotxes per minut creuaran la frontera en hora punta

  • Es preveu que entrin fins a 70.000 vehicles al Principat a Setmana Santa pel final de la temporada
L. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els despatxos de mobilitat, ahir, preparant el dispositiu especial per Setmana Santa. Foto: TONY LARA

El Principat es prepara pel darrer impuls de la temporada de neu. A partir de demà, les fronteres es preparen per rebre els turistes que opten per Andorra com destí de les festes de Setmana Santa. Les bones temperatures i el fet que sigui primers de mes fan preveure que fins a uns 70.000 vehicles podrien passar per les fronteres amb França i Espanya en els propers dies.

Des d'avui, ja s'està coordinant un dispositiu especial per «agilitzar l'entrada i sortida de vehicles i la situació del transit», va explicar ahir el director de protecció civil, Francesc Areny, que espera una gran afluència de cotxes fins al dilluns.

El 70% dels vehicles entraran per la frontera amb Espanya, mentre que el 30% restant accediran pel Pas de la Casa, a la banda francesa. Les hores més complicades seran divendres al matí d'entrada i diumenge i dilluns a la tarda.

Més d'un miler de vehicles / El pic d'entrada més gran es preveu que sigui demà dijous, entre les 9 i les 13 hores. Comparant amb anys que es van donar similars condicions, les autoritats esperen que en aquests moments puguin passar per les fronteres fins a 1.200 vehicles. Això dona una afluència d'una vintena de vehicles per minut. Al cas de l'operació sortida, es pensa que entre les 15 i les 21 hores del dilluns els pics de vehicles pot assolir el miler en total per hora.

Són xifres similars a les de l'any passat. Al 2011, es van preveure prop de 75.000 entrades però se'n van registrar algunes menys, va confirmar Areny.

I és que Areny va augurar una bona Setmana Santa amb millor temps pel cap de setmana i neu per aquest dimarts i dimecres Així, possiblement es donaran les «condicions òptimes per pujar a esquiar», principal atractiu d'aquesta darrera temporada i, segons es va confirmar des d'algunes estacions, una última oportunitat per millorar un hivern d'altes temperatures.

El nombre d'agents de policia i de circulació comunals destinants a vetllar per la prevenció de delictes contra el patrimoni i d'accidents a la xarxa viària es multiplicarà fins als tres centenars. El 70% d'aquests efectius es trobarà al carrer les 24 hores del dia. S'incrementaran les patrulles diürnes i nocturnes, tal com va reconèixer la directora adjunta del servei de Policia, Teresa Ferreira, i cobriran sobretot la franja corresponent a l'horari comercial «per evitar delictes contra el patrimoni». També va manifestar que s'intensificarà la vigilància a la frontera.

Per la seva banda, Areny també va informar que el Servei Català de Trànsit els hi ha comunicat que entre la Seu i Andorra es registrarà «trànsit intens» els dies 6 i 7 d'abril al matí i el 8 i el 9 d'abril a la tarda. A més, a la C-14 la circulació serà «força complicada».El pas d'aquesta via per les poblacions d'Organyà, Oliana i Ponts, en carretera nacional, es veurà resentit divendres a la tarda i dilluns al matí, segons va explicar el responsable de Protecció Civil.

Es tractarà d'evitar col·lapses amb algunes mesures com la prohibició de circulació de vehicles especials i transports de mercaderies superiors a les 19 tones, l'aturada de les obres de l'Administració que afecten a les carreteres generals i a la xarxa bàsica, la implantació de la jornada intensiva per als treballadors de l'Administració General i l'alliberament del carril bus entre el 2 i el 13 d'abril.

A més, es desplaçarà una màquina llevaneus a la frontera del riu Runer i quedaran activats en fase d'alerta els empleats del COEX.

Des de Sant Julià, frontera amb Espanya, el seu cap del Servei de Circulaci, Joan Pau Rossell, va voler assenyalar que estara de servei el 80% del cos. Això es tradueix en uns 160 agents, que es coordinaran amb la Policia i amb Cenatra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT