PUBLICITAT

Hàbits saludables i solidaritat són els lemes de la 3a Cursa Popular

  • La organització espera que la participació en aquesta edició superi la de l'any passat
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'edició de la Cursa Popular de l'any passat. Alguns dels corredors porten la fantàstica samarreta que ajuda el banc d'aliments de Càritas. Foto: TONY LARA

El secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda va presentar ahir la 3a Cursa Popular en el marc del Dia de l'esport per a tothom, que se celebrarà el proper 20 de maig. Jordi Cerqueda va mostrar-se satisfet de poder presentar amb el director de Salut i Benestar, Josep Casals, «una iniciativa essencial orientada a promoure els hàbits saludables». A més, Casals va insistir en una altra característica de la cursa: la solidaritat. I és que cada any es posa a la venda la samarreta de la campanya mou-te (al preu de 3 euros) i la recaptació per aquest concepte així com d'altres aportacions va al Banc d'Aliments de Càritas Andorrana. Així «es duen a terme dues accions molt importants com són la promoció de l'activitat física i la solidaritat social» va recalcar Casals, tot i afegint que «la nostra població té moltes ganes de participar-hi».

De fet, els organitzadors el Govern, des de la secretaria d'Esports i el ministeri de Salut i Benestar, Illa Carlemany i la Federació Andorrana d'Atletisme, FAA, esperen que la participació superi la de l'any passat en què es van comptar 1.500 participants de totes les edats. Lluís Orona, cap d'àrea d'Esports va explicar ahir que la iniciativa de celebrar el Dia de l'esport per a tothom va néixer el 2008 amb una jornada festiva, un partit de bàsquet i activitats per als nens. El 2009 es va convertir en una trobada per a la gent gran i «el 2010 es va instituir la cursa popular que en la primera edició ja va aplegar 1.000 participants». L'èxit de la cursa es va confirmar l'any passat amb un increment de la participació del 50%, és a dir, 1.500 corredors, «volum que per al nostre país és molt important».

Entre els detalls de l'organització, Orona també va insistir en la gratuïtat «per a la qual se sacrifiquen altres coses perquè el format de la cursa és molt professional, des de la inscripció fins a l'entrega de dorsals i premis». La cursa està oberta tant als corredors professionals com als aficionats. En aquest sentit, Orona va anunciar que aquest any tots els inscrits hauran de portar xip, que es podrà adquirir amb una fiança de cinc euros, de manera que l'import els serà retornat en arribar a la meta.

La 3a Cursa Popular també tindrà tres formats, una cursa llarga de cinc quilòmetres, una altra de més curta de dos quilòmetres, i una cursa infantil. El punt de sortida de totes tres serà Illa Carlemany i el punt d'arribada el Camp d'Esports del Consell General. Ben entès, el recorregut variarà per a cada cursa. El Camp d'Esports del Consell General concentrarà també els actes festius posteriors, com ara l'entrega de premis, diferents activitats organitzades per les entitats col·laboradores i associacions i una zona d'esbarjo amb inflables per als més petits.

inscripcions / Les inscripcions es poden fer fins el 10 de maig a les adreces electròniques de l'Illa Carlemany els departaments de Salut i Esports del Govern i la FAA. També es poden fer, però, de manera presencial omplint les butlletes que es posaran a disposició del públic al Casal de l'Esport o al punt d'informació d'Illa Carlemany. La recollida dels dorsals i dels xips serà del 14 al 19 de maig, de les 9 hores a les 21 hores al punt d'informació d'Illa Carlemany. No obstant això, «pels que arribin tard la participació a la Cursa Popular no estarà tancada» va continuar explicant Lluís Orona «sinó que es podran inscriure cinc minuts abans de sortir, tot i que no entraran a la classificació i per tant, no podran optar als premis». Per als sis primers classificats a la cursa llarga tant en categoria femenina com masculina els guanyadors rebran vals de compra de fins a 300 euros, mentre que els sis primers classificats en la cursa curta i la cursa infantil es repartiran 54 entrades als cinemes d'Illa Carlemany.H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT