PUBLICITAT

Els sindicats van a la Batllia i amenacen en anar «fins al final»

  • Denuncien que no es va crear la comissió consultiva prèvia a la llei
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Representants dels sindicats. Foto: TONY LARA

Ja és una realitat. Dotze sindicats, englobats sota el paraigua de la Plataforma de Funcionaris, a més dels dos sindicats de la Policia, el SIPA (Sindicat de la Policia) i el CFPA (Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra), van presentar-se ahir davant del Batlle de guàrdia per a denunciar la Llei de contenció de la despesa en matèria de personal. El portaveu de la Plataforma, Joan Torra, va explicar que aquest és només el primer pas i que aniran «fins al final». És a dir, seguiran tots els passos necessaris fins arribar al Tribunal Constitucional, ja que consideren que s'han «vulnerat drets fonamentals».

Els primers en presentar la demanda van ser la Plataforma de Funcionaris. Representants dels sindicats van anar a la una del migdia a la Batllia. Més tard van anar-hi els sindicats policials.

Torra va explicar que el principal contingut del recurs presentat ahir té relació amb l'article 12 de la Llei de funció pública. L'article determina que tot allò que té a veure amb els treballadors de l'administració requereix de la creació d'una comissió consultiva, que ha d'estar formada per tres representants sindicals, tres treballadors nomenats pel Govern i el secretari d'Estat de la Funció Pública. La comissió és l'encarregada d'emetre un informe perceptiu sobre el que l'Administració vol dur a terme. Evidentment, no s'ha elaborat cap informe, perquè no s'ha creat cap comissió, denuncien els funcionaris.

una llei qualificada / Un altre aspecte que està contemplat al recurs presentat ahir és el tema de la llei qualificada. Per la importància del text legal, i perquè esmenta el Consell General i també els comuns i per tant «està per sobre», els funcionaris consideren que la Llei de contenció de la despesa hauria d'haver-se presentat com a qualificada, és a dir, amb el requeriment de ser votada per majoria absoluta.

L'entrada a la Batllia del recurs és el pas que va prometre que farien els sindicats un cop la llei fos publicada al Butlletí Oficial de l'Estat. També arran de les retallades, els funcionaris van organitzar una manifestació el mateix dia que va ser aprovada en sessió del Consell General.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT