PUBLICITAT

Últimes reunions per evitar la doble imposició amb França

  • Els treballs, en un estat molt avançat, podrien culminar properament, tot depèn de com evolucioni la campanya electoral per a les presidencials franceses del dia 22 d'abril
  • Eusebi Nomen ha alertat que si Andorra signa el mateix tractat que el que França ha signat amb Hong Kong, 'ens trobarem amb un augment molt important de l'intercanvi d'informació'

03042012_saboya

El ministre d'Afers EXteriors, Gilbert Saboya. Foto: TONY LARA
Gilbert Saboya, ministre d'Afers Exteriors, encapçala aquest dimecres la delegació andorrana que es reuneix a París amb la delegació francesa per ultimar el conveni per evitar la doble imposició entre Andorra i França. Els treballs, en un estat molt avançat, podrien culminar properament, tot depèn, segons les diferents informacions, de com evolucioni la campanya electoral per a les presidencials franceses del dia 22 d'abril.

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, és a París per participar aquest dimecres en la reunió de les delegacions andorrana i francesa que treballen el text del conveni per evitar la doble imposició entre ambdós països, ja que l'objectiu és tancar-lo abans de les eleccions presidencials franceses del dia 22 d'abril. Aquesta reunió, segons les diferents fonts, podria ser, sinó la definitiva, sí la que deixés enllestit gran part de l'acord.

El text es troba en fase molt avançada i s'estarien ultimant els darrers detalls. Un dels aspectes que s'hauria treballat des del primer moment és el que fa referència a l'intercanvi d'informació, ja que la part andorrana defensa les similituds amb els paràmetres marcats pel tractat d'intercanvi d'informació fiscal a demanda que van signar Andorra i França el setembre del 2009.

Precisament, aquest dimarts al migdia l'economista i exconseller general Eusebi Nomen ha alertat al programa Vox Populi de RNA que l'intercanvi d'informació és un dels perills que hi ha si el text que negocia Andorra amb França és en base a l'acord que té signat la República francesa amb la Regió administrativa de Hong Kong des de l'octubre del 2010.

'Si Andorra signa el mateix tractat que el que França ha signat amb Hong Kong' ha explicat Nomen 'ens trobarem amb un augment molt important de l'intercanvi d'informació'. Segons Nomen, 'França podrà demanar el que vulgui, amb qui vulgui... i pràcticament sense límits' a partir del que diu l'article 25 de l'esmentat tractat.

Fonts coneixedores de la negociació, però, han assegurat que el text que negocien les dues delegacions en l'apartat referent a l'intercanvi d'informació s'orientaria més en la línia de l'acord ja signat entre Andorra i França en aquesta matèria que el del conveni entre França i Hong Kong.

L'exconseller general també ha alertat sobre tres altres riscos del conveni amb França, si el text manté la línia dels que ha signat l'Estat francès amb d'altres països. Així, Nomen creu que per la part francesa no s'eliminarà la imposició a les empreses en la seva totalitat, sinó que es minimitzarà rebaixant-la del 33% actual a un 10%; que França voldrà verificar l'ús que se'n faci el conveni de doble imposició, el que ha anomenat 'clàusula antiabús' i evitar així que s'utilitzi per no pagar impostos o pagar-ne menys; i finalment, que l'administració francesa voldrà tenir mecanismes de control sobre els tributs dels residents francesos i que aquests no vinguin a viure a Andorra per evitar els impostos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT