PUBLICITAT

Robatori de matinada a la joieria de la capital l'Àliga d'Or

  • El lladre, que anava sol amb un xandall gris segons testimonis, va rebentar la porta i es va endur uns 30.000 euros
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Operaris canvien la porta que va quedar absolutament rebentada, ahir al matí. Foto: TONY LARA

La joieria l'Àguila d'Or d'Andorra la Vella va patir un robatori la matinada de diumenge a dilluns. Un home, presumptament actuant sol, va rebentar la porta blindada de l'establiment, ubicat al carrer de la Llacuna. Es va endur el que hi havia a una vitrina de l'aparador, valorat en almenys 30.000 euros, segons va explicar la gerent de l'Àguila d'Or. El lladre va fugir i de moment es desconeix el seu parador.

La gerent de la joieria va explicar que l'alarma va sonar pels voltants de les 4.30 de la matinada, una alarma que està connectada directament amb la Policia. Però quan el cos va arribar al lloc dels fets, ja no hi havia rastre del presumpte lladre, que va fugir amb el botí.

Afortunadament, dos testimonis, veïns del barri, van presenciar els fets i la seva declaració ja consta a la investigació oberta per la Policia. Es tractaria d'un home que anava sol i que duia un xandall gris, segons van informar. També van explicar que portava una pota de cabra per trencar la porta blindada i que li va costar molt rebentar-la, motiu pel qual no va tenir temps per endur-se més joies de l'interior de la joieria. Tal i com va explicar la gerent, va robar diverses polseres de pes i anells de diamants. Va fugir corrents i per com va dur a terme tota l'actuació del robatori, el lladre «sabia on anava» i el que volia exactament, segons va explicar la gerent de l'Àguila d'Or.

L'establiment també compta amb una càmera de seguretat, però en aquesta no s'aprecia amb detall la fisonomia del lladre, va informar la gerent.

oberta amb normalitat / Malgrat els fets, la joieria Àguila d'Or va poder obrir amb certa normalitat durant la jornada d'ahir. Al matí, els operaris van estar treballant per a substituir la porta rebentada. També es va estar fent inventari i peritatge de les peces de valor que faltaven, per tal de presentar-ho a l'asseguradora, que cobrirà tot el furtat i els desperfectes, va explicar la gerent de l'establiment radicat a Andorra la Vella.

nombrosos furts en 21 anys / El robatori patit la matinada de dilluns no és, malauradament, un fet aïllat en aquest establiment. La seva gerent va lamentar ahir haver patit diversos incidents similars els darrers 21 anys, el temps que fa que l'Àguila d'Or està oberta. El més recent va ser ara fa tres anys, quan dos homes i una dona amb un nadó van entrar a l'establiment, i mentre distreien a la dependenta, van furtar 9.000 euros en joies. Al 2001 van patir l'onada de robatoris que va afectar el país, amb una banda de ciutadans espanyols com a protagonistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT