PUBLICITAT

Sis usuaris a la primera jornada del menjador social

  • El perfil és de persones entre 39 i 55 anys, amb pocs ingressos o nuls
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les usuàries, que prefereix mantenir-se a l'anonimat. Foto: ANA / M.C.

Un total de sis persones van poder acollir-se al servei de menjador social posat en marxa ahir per la Conselleria de Social de la capital al Casal Calones. Segons va explicar el cap d'equip del casal, Cristian Asensio, probablement la xifra d'usuaris creixi ja que «demà –per avui– algun company dels que ha vingut també hi assistirà».

El perfil és similar en tots ells, «són persones d'entre 39 i 55 anys amb pocs ingressos o nuls, sobretot per manca de feina i amb problemes econòmics», va manifestar Asensio. Tots ells tenen cita per avui amb els educadors socials per veure si coneixen la xarxa d'atenció social, si hi estan integrats i si gaudeixen o poden sol·licitar alguna prestació.

sense feina des de fa un any / Una de les sis usuàries és una dona andorrana de 55 anys que fa gairebé un any que no treballa i està separada. Segons va explicar a l'ANA, al juny del 2011 la van acomiadar d'uns grans magatzems, posteriorment la van trucar per una feina de mitja jornada i ha estat netejant cases al Tarter durant quatre dies. Després d'això, va explicar, li han negat la prestació per desocupació. Està apuntada al Servei d'Ocupació, «però no truquen, m'he de buscar feina jo», va afirmar la dona, que prefereix restar en l'anonimat.

En aquests moments, aquesta usuària disposa d'una prestació per invalidesa de 118 euros al mes amb la qual no pot pagar més que la llum i el telèfon. A més, té una filla estudiant per ser mestra i no la pot ajudar, va assegurar. El lloguer el paga amb la liquidació que li va quedar de la feina als grans magatzems però «s'acaba», va lamentar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT