PUBLICITAT

Els usuaris del SAD d'Ordino es multipliquen per 4 en tres anys

  • El servei organitza un cicle de xerrades i tallers de la memòria per a la gent gran
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Muñoz i Villaño presenten el cicle de xerrades, ahir. Foto: ANA / M.C.

Des de la seva creació el 2009, el Servei d'Atenció Domiciliaria (SAD) d'Ordino ha anat creixent en relació al nombre d'usuaris permanents, passant de dues persones a vuit en tres anys. A més, fins a dotze persones han passat pel servei durant aquest temps i un total de setze l'han utilitzat habitual o puntualment. Així mateix, s'ha passat d'una a dues cuidadores familiars que atenen a les persones grans o amb necessitats puntuals de nou del matí a sis de la tarda.

Per als usuaris del SAD i per a tots els padrins de la parròquia, el servei organitza, un any més, un cicle de xerrades i tallers per a la gent gran amb l'objectiu que aprenguin «coses noves i que els sigui útil», va manifestar la responsable del servei, Begoña Villaño. Les activitats es duran a terme entre l'abril i l'octubre de forma gratuïta.

Es tracta, concretament, dels tallers de memòria que s'ofereixen a la Casa Pairal, que van començar el 2010 i que tenen molt bona acceptació, segons va assegurar Villaño. Les xerrades abordaran la prevenció de riscos domèstics entre les persones grans, l'evolució del paisatge d'Andorra, com conservar la visió en òptimes condicions i també una iniciació als primers auxilis per prevenir els accidents en l'àmbit domèstic, va explicar l'ANA. En aquest últim cas, es tracta de la segona part d'una xerrada que va organitzar-se l'any passat i que va tenir molt bona acollida, segons va explicar la consellera de Social, Lucía Muñoz.

L'objectiu d'aquesta programació, va manifestar Villano, és oferir «activitats creatives que motivin a les persones a adquirir coneixements».

de moment no es mancomuna / Pel que fa a les accions en matèria social o a la possible mancomunació del Servei d'Atenció Domiciliària que s'havia plantejat durant les eleccions comunals, Muñoz va reconèixer que «esperarem les directrius de Govern per veure les demandes de la població i veure com evolucionen».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT