PUBLICITAT

El VPC venç, és penúltim i espera el miracle del Congrés de la FFR

  • El club no sabrà fins el juny si es confirma el descens a Promoció d'Honor o manté la categoria
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La plantilla i el cos tècnic, ahir en l'adéu de la temporada, després de vèncer 36-9 el Mazeres en un partit amb bon sabor de boca per l'afició i el club. Foto: TONY LARA

Només un miracle pot fer que el VPC Andorra no jugui la temporada vinent a Promoció d'Honor, i aquest es donarà (o no) al juny, quan es reuneixi el Congrés de la Federació Francesa de Rugbi per establir o confirmar els moviments de clubs. «Fins el Congrés i fins que no se'ns comuniqui que baixem, no podem opinar, perquè el que se'ns diu és que hem d'esperar fins el juny», va dir ahir el president Thomas Ginesta després de l'últim partit de la temporada, amb triomf.

Avui el descens és per als dos últims classificats d'Honor, i si bé els andorrans han estat gairebé tota la temporada cuers, després de vèncer ahir en l'últim partit el Mazeres per 36-9, i gràcies a la derrota del Canton Saint Lys per 29-16 a Tarascón, han tancat la campanya de la foscor penúltims, amb 22 punts, i a només dos de la salvació, la qual cosa molesta a l'entitat, perquè considera que amb el partit que es va obligar a jugar contra el Laroque, van volar les opcions de sumar els punts necessaris. Thomas Ginesta va ser ahir contundent: «Podíem haver salvat la temporada per dos punts. El tema del partit del Laroque, bastant polèmic, no ens ha ajudat, i donem les gràcies amb tot el cor a la gent que ha pres aquesta decisió, que ens costarà molt car».

Ginesta va tenir més paraules iròniques encara per demostrar el malestar de l'entitat que presideix: «Som un equip bastant estimat per la Federació francesa. Fins que no guanyàvem no molestàvem ningú. Ara hem guanyat – en referència a el títol i l'ascens avortat de l'any passat– i és més delicat, altres clubs no ens estimen, encara que avui hem tingut el Mazeres i el seu president ha entrat al vestidor a felicitar-nos, cosa que no havia vist en tres anys».

VALORACIÓ DE LA CAMPANYA A HONOR / Ha esta la temporada de la manca de motivació, i així ho va confirmar Ginesta ahir: «És molt complicat començar una temporada quan saps que no podràs anar a buscar cap objectiu. És el mateix que si comences a treballar amb 18 anys i et diuen que el teu sou serà el mateix tota la vida, quan t'aixequis al matí deu ser més difícil anar a currar. La falta de motivació s'ha vist al camp, però també hem tingut moltes lesions en el joc de línia. Amb tot, hem demostrat que som un bon equip, perquè som el mateix que va guanyar el títol l'any passat».

Segons el president, l'inici de temporada va condemnar l'equip: «Va ser molt, molt fluix, no jugàvem al nostre nivell real».

MILLORAR AMB UNA PRETEMPORADA / Si l'inici va ser dolent, tampoc no va acompanyar, segons Ginesta, la pretemporada, sense activitat: «Podríem haver preparat millor l'inici, com fa dos anys amb algun partit, però no ens van invitar al torneig de l'Ariege, on no ens estimen, tot s'ha de dir, i després organitzar partits a l'agost és complicat, perquè els jugadors són amateurs». Amb tot, ja es treballa per canviar això aquest any, amb contactes amb equips com l'italià Alghero, i d'altres.

EL FUTUR DE MICHAEL BROAD / «No sabem res sobre el futur de Michael Broad», va manifestar el president, «no hi ha res i ho puc assegurar, i en la junta prendrem la decisió, d'aquí a dues setmanes». Amb aquesta declaració, no queda més que esperar la decisió. «Per mi és una alegria veure com han millorat els jugadors i que ho han donat tot», va dir ahir el tècnic Michael Broad, que ara haurà d'esperar per saber on serà l'any vinent: «No sé què passarà»., va dir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT