PUBLICITAT

Els Vinyes inicien amb triomf la Copa d'Espanya de resistència

  • La victòria en la primera cursa no es va completar en la segona, quan van ser 9ns
EL PERIÒDIC
LOS ARCOS

Periodic
Els germans Vinyes miren el seu trofeu, observats pels rivals al podi. Foto: FOTO ESPORT

Amàlia i Joan Vinyes (Seat Leon de Baporo Motorsport), van celebrar en el podi del circuit de Navarra el seu triomf en la primera de les carreres disputades en la pista de Los Arcos. Els pilots andorrans no van poder completar la jornada amb la mateixa dinàmica positiva, en la segona prova no van poder passar de la 9a posició (8a de D5), després de ser penalitzats en la sortida de pit-lane una vegada realitzat l'habitual canvi de pilot a meitat de carrera i del handicap acumulat pel triomf.

Els Vinyes van sortir a disputar les tandes lliures amb l'objectiu prioritari de preparar material (plaquetes de fre) per als moments decisius, a més de tenir el primer contacte amb els rivals de la temporada, alguns coneguts i altres no.

Les dues sèries es van desenvolupar sense incidents que afectessin directament l'equip andorrà, encara que sí es van veure perjudicats per diversos aturades obligades al box a causa de que el director de carrera va prendre la decisió de mostrar bandera vermella a la pista.

Amàlia va disputar la primera sèrie de 20'min. Al final es mostrava crítica amb la seva actuació, 8è lloc (6è de Divisió 5) a mig segon del més ràpid de la seva categoria. «No he sabut resoldre l'última part del traçat», va dir. El seu germà es va situar en la 3a plaça (2n de Divisió 5) de la següent tanda. Joan va veure com es frustrava l'opció de millorar a causa d'una bandera vermella i la posterior parada al box.

En la primera carrera, Amalia a la sortida va recuperar tres posicions i es va situar 5a. Després va imposar un ritme molt regular que va servir per mantenir-se a les posicions capdavanteres del grup sense desenganxar-se dels més ràpids. Per la seva banda, Joan, que va sortir a la pista a la segona posició, va poder superar sense dificultats al rival que tenia per davant, el rus Vyacheslav Maleev, i se'n va anar directe cap al primer triomf de la temporada. «El treball complicat en aquesta carrera l'ha fet l'Amàlia. Jo m'he limitat a superar al rival que tenia per davant i després a mantenir la concentració per anar ràpid i no cometre errors», va assegurar.

La segona carrera va començar amb bons auguris. Joan en una sortida marca de la casa es va situar primer a la volta inicial. Malgrat la seva excel·lent maniobra va haver de cedir davant la potència del Leon de la Divisió 6 de Marcos de Diego, situant-se segon fins que va cedir el volant a Amàlia. En l'afany per recuperar alguns segons va sobrepassar el límit de velocitat al pit-lane. Aquí van perdre les possibilitats de completar aquesta prova amb bon resultat: 9a.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT