PUBLICITAT

Un edicte per a sotsoficial de Circulació pot acabar a la Batllia

  • El Comú el declara desert al·legant que no es complien els requisits, però els 'guanyadors' denuncien irregularitats
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Agents de Circulació de la capital el dia de la presentació de les seves bicicletes, fa dos anys. Foto: EL PERIÒDIC

Fa aproximadament mig any el Comú d'Andorra la Vella va publicar un edicte per cobrir una plaça de sotsoficial dins del departament de Circulació. S'hi van presentar unes vuit persones, de les quals en van sortir dos finalistes després de realitzar exàmens i tests psicològics. Malgrat que els dos candidats van treure una elevada puntuació –segons dicta l'informe elaborat per l'empresa forana que va encarregar-se de realitzar les proves–, el Comú va decidir declarar desert l'edicte, assegurant que no s'havien complert els requisits sol·licitats. Els finalistes, però, van exposar que s'han produït irregularitats, i van assegurar que la corporació presumptament tindria en ment posar-hi una altra persona. Per tot, segons fonts properes al cas, ja han iniciat els tràmits per dur el cas a la Batllia.

Les dues persones afectades s'han posat en mans d'advocats, i han sol·licitat al Comú el detall de les proves realitzades i la seva puntuació. Malgrat que no han volgut fer manifestacions a aquest rotatiu, fonts relacionades han explicat que quan van anar a parlar amb l'empresa que va desenvolupar l'edicte aquesta els va dir que tenien una puntuació molt alta i que havien quedat empatades. Havien obtingut la màxima puntuació en totes les competències excepte en dues, però es tractava de temes menys importants i que es podien solucionar amb formació. L'empresa també els va dir que no sabien com desempatar els resultats.

Per la seva banda, el Comú els va informar que ells havien demanat que tinguessin adquirides el 100% de les competències, una justificació que no va convèncer als dos finalistes. I més quan, pocs mesos després, la corporació va destinar 6.000 euros per a realitzar unes formacions a tot el cos de Circulació, actualment configurat per vora una norantena de persones. Les formacions s'estan fent a l'actualitat, i a càrrec de la mateixa empresa.

La sospita és que els alts càrrecs del departament de Circulació tindrien en ment la persona que hauria d'ocupar el càrrec de sotsoficial. Però aquesta persona no va passar el primer triatge de l'edicte realitzat fa uns sis mesos. Ara, amb les formacions, presumptament rebria les parts que no domina. Aquest exposat forma part de la demanda que les persones afectades portaran properament a la Batllia.

Unes proves costoses / Independentment de si hi va haver o no irregularitats, els agents de Circulació lamenten el cost que ha suposat aquest afer, i més en època de contenció econòmica. Les proves que es van realitzar durant l'edicte són molt cares, i a aquestes se'ls ha de sumar els 6.000 euros de les formacions de lideratge que s'estan duent a terme en l'actualitat.

L'ara conseller de l'oposició, Josep Vila, va viure en primera persona tot el procés com a cònsol menor, també una discussió entre el departament de Circulació i Recursos Humans per les notes definitives que s'havien de posar en aquest edicte. Els finalistes van posar-se en contacte amb Vila, ja com a conseller de la minoria. «Jo els recomano que, si realment creuen que el procés no ha estat el correcte i que tenen proves que hi ha hagut irregularitats, acudeixin a la Batllia», va manifestar a aquest rotatiu el conseller.

La problemàtica de les afectades, amb tot, és que el recurs per presentar al·legacions a la resolució de l'edicte s'ha exhaurit. És per això que només els queda la via de la Batllia. Actualment romanen a l'espera de rebre tota la informació sobre els resultats de les proves per part del Comú, segons han confirmat a aquest rotatiu fonts relacionades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT