PUBLICITAT

El Govern engega una campanya per reduir les emissions de gasos

  • Medi Ambient ha enviat cartes a conductors de busos i taxis perquè parin el motor quan s'aturen
  • El ministre Alay sol.licita la col.laboració dels agents comunals per arribar a més conductors
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

El Departament de Medi Ambient ha engegat una campanya informativa amb l'objectiu de reduir les emissions de gasos a l'atmosfera com a conseqüència del transport i de millorar, consegüentment, la qualitat de l'aire que respirem. De moment, el departament ha enviat una carta als representants principals del sector del transport públic (busos i taxis), per conscienciar-los sobre la importància d'aturar el motor quan el vehicle fa una parada. Així mateix, el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural ha sol.licitat la col.laboració dels agents comunals, per tal d'arribar al màxim nombre de conductors.

Tal com va explicar el cap de la Unitat de Medi Atmosfèric, Marc Rossell, en declaracions a EL PERIÒDIC, "l'objectiu principal és conscienciar la gent que abusar de les acceleracions, no revisar el vehicle o deixar el motor engegat contamina molt". De fet, l'article 65.3 del Codi de la Circulació estableix que "qualsevol vehicle en situació d'estacionament ha de romandre amb el motor parat" i la infracció d'aquesta disposició és sancionable. Ara bé, Rossell va voler deixar clar que la campanya no pretén perseguir els conductors: "La gent moltes vegades no és conscient del molt que contaminen si deixen el motor engegat, però quan els ho expliques, de seguida ho entenen i l'apaguen".

El cap de Medi Atmosfèric va subratllar que un dels àmbits en el qual es vol incidir és en el dels autobusos escolars: "Ens vam adonar que s'esperaven davant de l'escola amb el motor engegat, de manera que el primer que respiraven els nens quan sortien de les classes eren els gasos que emetien els autobusos". Si bé Medi Ambient ho ha tingut fàcil per adreçar-se directament a taxistes i conductors d'autobusos, per arribar als transportistes i als conductors particulars esperen la complicitat dels agents dels comuns. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT