PUBLICITAT

El 'park bike' de Vallnord prepara dos nous traçats d'enduro

  • Es posarà en marxa un servei de manteniment i neteja per a bicicletes
L. G.
LA MASSANA

Periodic
Un ciclista fent descens al parc de Vallnord, la temporada passada. Foto: TONY LARA

Noves activitats pels amants de la bicicleta arribaran aquest estiu. Els fanàtics dels pedals i de la muntanya hi són d'enhorabona. I és que el parc per les dues rodes que instal·la Vallnord als seus terrenys durant l'estiu rebrà una atracció nova pels apassionats dels esports extrems, l'enduro. El circuit podria arribar a tenir fins a dos traçats, i seria la gran novetat de cara a la temporada d'estiu.

La passada setmana ja es confirmava al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra, on es reflexa que al Comú de La Massana s'estan desenvolupant «nous traçats de BTT al Vallnord Bike Park». De moment, s'està avaluant l'impacte ambiental que comportarien aquests nous recorreguts, tal i com surt recollit al registre oficial del país.

També ho va confirmar el director de Vallnord, Martí Rafel, qui explica que aquests nous traçats que es desenvolupen pel Bike Park es destinaran a una nova modalitat d'enduro, el popular esport més conegut per la disciplina de motociclisme. En aquest, es tracta de donar voltes en un traçat accidentat on els ciclistes hauran de sortejar diversos obstacles.

Aquesta modalitat d'enduro serà la principal novetat que estrenarà el parc de bicicletes per a la temporada d'estiu, on s'aprofitaran camins i terrenys d'altres parts de l'àrea per a les dues rodes. Encara que, segons el director de l'estació, no es preveuen nous descensos per aquest estiu.

Rafel es congratula de l'acollida del parc de bicicletes quan no hi ha neu. «Encara és embrionari, però és una de les poques activitats d'atracció que tenim» per quan la neu desapareix. I si bé estima que tenen «recursos limitats», la feina està ben feta.

Si l'enduro és la gran novetat de cara en aquesta nova temporada, també es donarà un nou impuls al parc, encara que no hi serà relacionat amb les dues rodes. Els usuaris tindran una nova estació de manteniment i neteja de bicicletes. Segons Rafel, es tracta d'una iniciativa per donar noves possibilitats als ciclistes. Si bé no es tracta de nous circuits o diferents proves, si que es pot considerar com una «millora de serveis» que, tal i com explica el principal responsable del parc, els usuaris agrairan.

Ara per ara, les tramitacions han començat i s'ha d'estudiar l'impacte ambiental i al medi que comportarien aquestes noves implantacions. Actualment, a més de l'activitat més popular, el descens, també es pot practicar four cross, una disciplina de gran esforç físic i de resistència. Els nens també hi tenen cabuda al parc, amb un espai dedicat només per ells.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT