PUBLICITAT

Una plaça de palmes i palmons

  • La plaça del Poble d'Andorra la Vella es va omplir ahir de gom a gom per celebrar el Diumenge de Rams amb la tradicional benedicció
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Centenars de persones reunides a la plaça del Poble, ahir. Foto: ANA / M. C.

La plaça del Poble de la capital es va omplir ahir al matí de gom a gom per celebrar el Diumenge de Rams amb la tradicional benedicció de les palmes i palmons, així com dels rams d'olivera i llorer. L'encarregat de fer la benedicció va ser l'arxiprest de les Valls, Mossèn Ramon Sàrries, qui va explicar el significat de la diada i va beneir els assistents amb l'aigua sagrada. Després de la benedicció massiva, Mossèn Ramon va oficiar la missa a l'església de Sant Esteve, que va quedar petita davant el nombrós públic assistent.

Centenars de persones van voler donar el tret de sortida aquest diumenge a la Setmana Santa amb la celebració del Diumenge de Rams, una data que commemora l'entrada de Jesucrist a Jerusalem on és rebut amb alegria i on la gent del poble alçà palmes i branques de llorer i olivera per donar-li la benvinguda, com va recordar l'arxiprest de les Valls, Mossèn Ramon Sàrries. «Portem rams, palmes i branques de llorer i olivera i un cor molt obert», va anunciar des de la glorieta central de la plaça del Poble, informa l'ANA.

A baix, centenars de persones, famílies amb nens, avis i avies acompanyant els néts o padrins de la parròquia van seguir la benedicció. Alguns amb llargs palmons, altres amb palmes decorades amb llaços i llaminadures i d'altres amb branques austeres de llorer o olivera, que els van regalar els padrins o els pares.

En acabar la pregària, Mossén Ramon, acompanyat dels escolans, va ruixar els assistents amb l'aigua sagrada per beneir les seves palmes i es va dirigir a l'església de Sant Esteve per oficiar la missa del Diumenge de Rams.

Alguns hi van assistir per tradició familiar, altres perquè són catòlics «tot i que no gaire practicants», segons va reconèixer l'Anna, una avia que va voler portar la seva néta a la celebració.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT