PUBLICITAT

El Govern «celebra» la supressió del 0,5% per a imports inferiors als 30 euros

  • Troba «encertada» la marxa enrera dels bancs, però preferiria eliminar la comissió
L. G.
ANDORRA LA VELLA

El cap de Govern, Antoni Martí, va confirmar ahir que «celebrem» des de l'Executiu la decisiu dels bancs de suprimir la comissió per cobrar amb targeta els pagaments inferiors als 30 euros. Tot i així, també va dir que «s'alegraria més» si s'hagués tret la mesura també pels imports superiors.

«És evident que alguna cosa s'ha mogut», va explicar Martí en relació a la pressió exercida pel Govern envers el moviment dels bancs. «No va ser una decisió encertada», va recordar el líder demòcrata. Des de l'Executiu es van posicionar en contra de la comissió del 0,5% el mateix moment que va ser anunciada.

Per això, Martí ara troba «encertada» aquesta variació, que eliminarà els pagaments més freqüents i per la que el sector de l'hoteleria va protestar amb força. Tot i així, no acaba de convèncer al líder del Govern. «És més encertada que l'anterior –en referència a la posada en marxa de les comissions–, i per això ho celebrem, però encara no és tan positiu com abans», parlant-ne de l'inexistència dels carregaments als pagaments amb targeta.

Els bancs tenen que posar marxa enrera ara, i deixar de cobrar aquesta comissió abans de maig. Després del torrent de crítiques que van rebre per part dels comerciants, han alliberat d'aquesta forma els pagaments més habituals. Segons fonts bancàries, aquests poden ser tres terceres parts del total d'operacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT