PUBLICITAT

Acord per a la construcció de l'observatori astronòmic

  • El Comú d'Escaldes cedeix un terreny a Engolasters per a Bomosa
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge virtual de com serà l'observatori. Foto: EL PERIÒDIC

l' observatori astronòmic que vol desenvolupar la societat filantròpica Bomosa ja és més a prop de ser una realitat. El Comú, el Govern i la societat van signar un acord la setmana passada, que possibilitava la cessió d'uns terrenys a Engolasters, concretament a la zona dos de l'entorn de protecció del paisatge cultural de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. A l'acte hi van assistir el ministre de Cultura, Albert Esteve, la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, i el president de la societat Bomosa, Bonaventura Mora.

Ara ja és la societat la que ha de tirar endavant l'obra, un observatori que pretén divulgar l'interès i la curiositat per l'astronomia, mitjançant la realització d'activitats culturals i educatives i promocionant entre la població i els turistes aquesta àrea del coneixement. Bomosa assegura que l'observatori astronòmic s'ha de convertir en un «poderós element de captació i canalització d'interès per les ciències».

L'acord entre les tres parts es va donar a conèixer durant el consell de Comú de divendres, on la cònsol escaldenca va reconèixer que els problemes econòmics han retardat l'inici de la construcció, tot i que va confiar que el seu inici es dugui a terme en els «propers mesos».

sense lalín durant un any / També en consell de Comú, la cònsol va informar que degut a la situació econòmica per la que travessa el consistori s'ha decidit que els intercanvis amb la localitat gallega de Lalín es realitzin cada dos anys, i no anualment com es feia fins ara. D'aquesta manera, els infants d'Escaldes no podran participar a l'intercanvi fins al 2013. Al cap de dos anys, al 2015, seran els padrins els que viatjaran fins a Lalín en el marc de l'agermanament entre les dues localitats. L'anul·lació d'aquest any ha permès un estalvi de 22.000 euros per a la corporació. Pel que fa a l'intercanvi amb la l'Illa de Reunió, seguirà sent bianual, va informar Marín.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT