PUBLICITAT

Gorka Aixàs: «El que s'ha d'aconseguir primer és el suport necessari per estar a Or»

R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Aixàs rep una abraçada de felicitació, divendres després del partit. Foto: AGUSTÍN CATALÁN

El president Gorka Aixàs era ahir encara a Madrid, el dia després que el seu club sortís a totes les xarxes socials, als mitjans de comunicació espanyols, per informar que el BC River Andorra és nou equip de la lliga LEB Or. La seva intenció era veure el partit del Mad-Croc Fuenlabrada de Quino Colom, que s'enfrontava al Blusens Monbus. El cap de setmana no va poder ser rodó per al bàsquet andorrà: derrota de l'equip de Colom per 63-82, amb només cinc punts del base en 17 minuts. Amb tot, l'esperit del màxim mandatari del River continuava en el dia anterior, en la victòria de divendres contra las Rozas que va suposar tornar a la segona divisió del bàsquet espanyol

–Diu que el duel a las Rozas el va viure amb tranquil·litat. ¿Segur?

–Sí. Habitualment estic molt nerviós en els partits, però ahir no sé per què vaig veure a tothom molt posat, molt concentrat, a l'ambient es respirava que guanyaríem.

–I això que hi van haver moments per patir.

–Vam controlar el partit. Ells es van posar a nou punts, sí, però jo crec que va estar tot molt controlat, vam jugar molt bé.

–Què significa aquest ascens?

–No és el premi d'una temporada, evidentment, és el treball de molts anys. El dia 14 celebrem els 20 anys de l'ascens a l'ACB, després d'això fa 15 anys que vam baixar a la categoria que ara hem pujat. Després vam baixar fins les catacumbes, fins on ja no es podia baixar més, i anys després, amb el treball de molta gent, hem tornat a tenir un equip, per sort del país.

–¿Què es farà el dia 14?

–Ho estem lligant. És un homenatge a tots els que van fer que pugéssim a l'ACB. Jugadors, entrenadors, directiva, tots els protagonistes. La idea és fer aquell dia un homenatge conjuntament amb l'equip que aquest any ha pujat a Or. És una feliç coincidència. Ens ha fet una mica de ràbia haver aconseguit l'ascens fora de casa, no poder-ho haver celebrat amb la nostra afició, i així donarem una doble alegria a tothom.

–Aquesta temporada, ¿millor impossible?

–No pot ser millor. Excel·lent. L'any passat ens vam quedar a un tir lliure de pujar, el pal que vam viure a Mallorca va ser molt dur per tots i aquest any hem hagut de fer un conjunt amb molt menys diners i un equip que no sabríem si seria capaç de lluitar per grans objectius, i la veritat és que s'ha jugat a molt alt nivell, amb molta feina en el dia a dia,. Tothom s'ha comportat amb molta professionalitat, i no es pot demanar més.

–Pablo Sánchez va dir divendres en acabar el partit que amb aquest ascens s'obliden els maleits tirs lliures de l'any passat.

–Allò de l'any passat marca per bé o per mal. Segur que ens ha servit per fer les coses millor aquesta temporada. Això ha estat un camí, tot un procés, i ara valorem molt el que hem aconseguit durant aquesta temporada.

–Via twitter va comentar un dia que a Joan Peñarroya l'acabarem veient a l'ACB. ¿I ara?

–Si té sort, de segur que ho aconseguirà. Hi ha molts factors que hi són perquè això passi, i molts que no controles tu, però ell té qualitats de sobra per arribar-hi, no només qualitats tècniques, sinó humanes. Només necessita sort.

–Entenc que aquest és un desig afectuós cap a ell, però ¿el River voldrà que es quedi?

–És clar que ens interessa que es quedi. Estem molt a gust amb ell, hem treballat molt bé i té tota la nostra confiança, però en qualsevol cas ja en parlarem quan sigui el moment. Nosaltres és evident que estem encantats amb ell.

–En unes setmanes el club haurà de començar a treballar en la pròxima temporada.

–Ara hem de gaudir d'això que tenim ara, el temps just això sí, i de seguida posar-se a treballar perquè el que s'ha d'aconseguir primer és el suport necessari per poder estar a LEB Or, que és el que tots volem i que a dia d'avui encara no tenim.

–I amb més pressupost.

–És clar. Ja només els costos federatius són molt més alts.

–¿Alguna felicitació de les que ha rebut en les últimes hores l'ha agradat especialment?

–Totes. La gent es va alegrar molt per l'equip i això ha demostrat tot el seguiment que ha tingut aquest equip durant aquesta temporada. Penso que si podem fer un pas més, seria millor, perquè per nosaltres que la gent ens segueixi és la nostra raó de ser.

–¿Quant ha augmentat l'assistència de públic aquesta campanya al Poliesportiu?

–L'any passat vam fer una mitjana d'uns 600 espectadors, i aquesta temporada una mitjana de mil espectadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT