Aitor trenca la mala ratxa amb una actuació magistral

• El porter sobresurt per evitar l'allau ofensiu de l'Hospitalet i allunya els fantasmes
R. M. S.

Emil, en el moment de marcar el 3-1 amb què va acabar la primera part, mentre Alba, germà de Jordi Alba (València CF), l'agafa de la samarreta. Foto: TONY LARA

Aitor va ser ahir el gran artífex de la victòria de l'Hotels Plaza Andorra, que després de nou jornades tornava a vèncer en la Segona Divisió del futbol sala espanyol. El porter, magistral ahir, va respondre a l'allau ofensiu de l'Hospitalet BellSport en la segona meitat, quan els catalans van posar setge a la porteria andorrana, però sense èxit. 6-4 i l'equip recupera la plaça de play-off que havia perdut.

El matx va tenir dues cares, perquè en la primera meitat l'Hotels Plaza es va mostrar molt superior davant d'un Hospitalet molt dèbil i innocent, amb moltes pèrdues de pilota i imprecisions. Això ho va aprofitar l'equip andorrà per marxar al descans amb 3-1, amb una primera diana de Diego, una segona de Carlinhos després de fer un bon moviment ofensiu quedant-se sol davant Jiménez i afusellant-lo, i una tercera d'Emil en l'últim minut que feia justícia al xut al travesser que va enviar el romanès dos minuts abans. En aquest període, l'Hospitalet era només voluntat i pressió sense sentit, i l'Hotels Plaza jugava com volia, tot i que va desaprofitar ocasions per sentenciar un partit que després del descans agafaria una direcció ben diferent. Els catalans van marcar en e lminut 12 el 2-1, obra de Miguel, i aquest gol els hi va donar molta vida en la represa.

La segona meitat va començar de la pitjor manera per als andorrans, perquè Miguel va retallar distàncies amb el 3-2 quan el rellotge només havia corregut 28 segons. L'Hospitalet tenia ara el domini, i això es va demostrar amb el pas del temps, perquè l'Hotels Plaza intentava sortir i no podia. Així, en el 24 una bona passada a l'espai petit d'Ernest va deixar que Mariano enviés al pal, amb aquest punt de sort que el conjunt andorrà també necessita en els moments clau. Segons després, Aitor va haver de fer una altra sortida a la desesperada per aturar una rematada que, ara d'Àlex, va marxar fora per ben poc.

Quan pitjor estaven les coses, amb l'Andorra tancat amb moltes dificultats per desfer-se del joc ofensiu dels visitants, Jona va aparèixer en el millor moment per establir el 4-2, el que tornava a donar un marge d'actuació als andorrans. Era el minut 26, però just un després, Buele, que fins ara no havia fet res més que molestar els seus companys amb moviments estranys, va posar el peu perquè tota sola la pilota entrés en una porteria buida, en completar una fantàstica jugada de l'equip català, de passades curtes en la frontal de l'àrea. El 4-3 tornava així a portar la intensitat.

L'Hospitalet, amb la inèrcia d'aquesta segona meitat en què mantenia el control, va obligar Aitor en el minut 29 a fer una doble aturada que repetiria fins al final en diverses accions. Amb tota aquesta pressió a sobre, novament l'Hotels va aprofitar l'ocasió per tornar a marcar, i així Cabinho va posar el 5-3 en aquest mateix minut. Era una alegria que en el seu retorn tornés a marcar, però el partit agafava ritme i màxima intensitat, fins que Miguel va posar el 5-4 en el 31.

A partir d'aquí, Aitor va ser l'heroi, un gat sota pals amb reflexes espectaculars. Només a cinc minuts del final, amb Moisés al camp, l'equip de De la Rosa va semblar amb més capacitat de mantenir la pilota. Amb tot, era l'Hospitalet el que posava el perill amb rematades constants que es topaven, una i altra vegada, amb el mag Aitor. En el 37, Soty va semblar en disposició de fer el sisè, però va rebre la falta descarada de Miguel quan encarava el porter en carrera, sancionat amb una groga de broma. A patir d'aquí els catalans van jugar amb cinc, i amb l'equip tancat Moisés va aprofitar per xutar de lluny, amb suspens, i 6-4 a dos minuts del final. La insistència que a partir d'aquí va mantenir l'Hospitalet no va tenir premi.