PUBLICITAT

El Govern rep amb "tranquil·litat" l'amnistia fiscal a Espanya

  • "Ells entenen que han de prendre aquesta decisió i nosaltres ho respectem perfectament", ha dit Martí
22032012_marti
El cap de Govern, Toni Martí.
El cap de Govern, Toni Martí, ha valorat aquest dissabte a la tarda la declaració d'amnistia fiscal anunciada divendres pel ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, i que imposa un gravamen especial del 10% a les rendes no declarades que aflorin abans del 30 de novembre. Martí ha assenyalat que el Govern assumeix aquest anunci "amb el màxim respecte" i que no correspon a l'Executiu andorrà analitzar les decisions sobiranes dels estats veïns.  

El BOE d'aquest dissabte recull en la seva disposició addicional primera la Declaració tributària especial aprovat divendres pel consell de ministres espanyol i que permetrà a aquells que tinguin rentes no declarades regularitzar la seva situació tributària amb un gravamen del 10%, sense imposició de sancions, interessos ni recàrrecs, si ho fan abans del 30 de novembre.

Mentre que divendres el director de l'ABA, Antoni Armengol, en declaracions a l'ANA es va mostrar preocupat pels efectes que la mesura inclosa en el Programa especial de regularització d'actius ocults; el cap de Govern s'ha mostrat tranquil i ha manifestat que qualsevol decisió del Govern Espanyol, de la República Francesa i dels veïns més immediats és i serà rebuda "amb el màxim respecte". "Ells entenen que han de prendre aquesta decisió i nosaltres ho respectem perfectament", ha dit Martí.

Amb tot, el cap de l'Executiu ha indicat que es tracta de qüestions que "no són de primera actualitat" i que Andorra segueix amb el seu full de ruta per l'obertura econòmica. "Nosaltres continuem amb el nostre procés de transformació i diversificació de la nostra economia, en el qual compto i vull comptar amb tots els actors que hi tinguin alguna cosa a jugar", ha afirmat Martí.

Per últim, el cap de Govern ha insistit en que es tracta de "polítiques sobiranes" dels països veïns, un procés interior que Andorra no ha d'analitzar o examinar, sinó que correspon a l'Estat espanyol fer-ne la reflexió.

D'altra banda, el BOE d'aquest dissabte també aclareix que la mesura no s'aplicarà en aquells casos en què Hisenda ja hagi notificat l'inici de procediments de comprovació o investigació de deutes tributaris.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT