PUBLICITAT

Els ingressos immobiliaris han caigut 5,4 milions en un any

  • Escaldes tanca el 2011 amb un dèficit de 409.000 euros, però rebaixa l'endeutament
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els cònsols escaldencs, durant el consell, ahir. Foto: ANA / M.T.

Escaldes-Engordany va presentar ahir en Consell de Comú la liquidació econòmica de l'exercici 2011, el qual va presentar dèficit. En total, s'ha tancat amb unes pèrdues de 409.430 euros, motivades en gran part per la important reducció d'ingressos immobiliaris, siguin cessions de terreny, impost de construcció o ITP. Tal i com va explicar la consellera de finances, Núria Gómez, el Comú ha ingressat 1,9 milions en aquest concepte durant tot l'any passat, una xifra que suposa 2,5 milions menys del pressupostat –4,4 milions. La diferència encara és més exagerada si es compara amb els 7,3 milions que es van ingressar l'any anterior, el 2010. En un any aquesta tipologia d'ingressos han patit un descens de 5,4 milions d'euros.

Gómez va reconèixer que la situació no està per tirar coets, tot i que també va voler recalcar que s'ha aconseguit reduir l'endeutament acumulat en 2,46 milions, un fet que situa la xifra total en els 34,8. En altres paraules, es tracta d'un «deute assumible», ja que es troba 17 milions per sota el límit legal que marca la Llei de Finances Comunals.

Pet tot l'exposat, i també perquè «no hi ha desviacions», segons el conseller de l'oposició, Aleix Mañosas, els socialdemòcrates van votar a favor d'aquest pressupost 2011. Això sí, van criticar l'acumulació d'endeutament que ha patit la parròquia des que l'ara cap de Govern, Toni Martí, es va posar al capdavant de la corporació. S'ha passat dels 22 als 34,8 milions d'endeutament, un fet que «hipoteca la corporació», va manifestar Mañosas.

CALDEA GUANYA MENYS / La que sí que presenta uns resultats positius, tot i que inferiors als del 2010, és Semtee, societat que gestiona Caldea. Va tancar el 2011 amb uns beneficis d'1,9 milions. Al 2010 van ser poc més de dos milions en guanys. Gómez ho va justificar per l'impacte de les obres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT