PUBLICITAT

Entra en vigor la Llei de retallades al sou dels funcionaris

  • La reducció salarial ja s'aplicarà a la nòmina del mes d'abril
30032012_bopa
 Foto: BOPA
La Llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal, que té com a un dels punts importants la retallada dels sous més alts dels funcionaris, ha entrat en vigor aquest divendres, amb la seva publicació al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA). La reducció en el sou dels funcionaris ja s'aplicarà a la nòmina del mes d'abril.

El BOPA ha publicat aquest divendres la Llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal, que preveu una rebaixa dels salaris dels funcionaris a partir de 3.000 euros, la congelació d'un trienni i dels salaris entre 2.000 i 3.000 euros, i la supressió del GAdA.

Les retribucions fixes d'alguns càrrecs i personal de l'administració que superin els 3.000 euros bruts mensuals, es reduiran entre un 5 i un 10%, en funció del seu import. Concretament, s’ha definit un primer tram per a les retribucions que se situen entre 3.000 i 4.500 euros, en què la reducció va des del 5% fins al 6,5%; el segon tram afecta les retribucions compreses entre 4.500 i 6.000 euros, i el percentatge de reducció va creixent del 6,5% al 10%; per a les remuneracions superiors a 6.000 euros s’aplica una reducció lineal del 10%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT